STOLNI NOGOMET u Hrvatskoj

subota, 23.02.2008.

Suspicios Minds

prve stvari prve - Kemo otvorio "oficijalnu" GALERIJU slika i vide sa turnira itd...

hm..hm... baš sam i ja razmišljao o tim svim turniima... i došao na ideju jednog posta koji bi mozda potaknuo neku raspravu burninmad...kolko znam sad ljudi (i ja) ocekuju jedan "naš" turnir i to malo veći naughty... i ovaj turnir kod Sokija je bio rješenje, ali pošto je to cca. mjesec i pol odgode uopće ne bi bilo loše da unutar toga nešto organiziramo. Kod nas u Međimurju je u toku stvaranja kluba; javili smo se gradu Čakovcu i oni to vrlo ozbiljno shvatili i zagrizli pa ćemo na skupštini u subotu sve zaključiti... No, uglavnom htio sam reći da ako..hm..ne ako, nego dok to uspije organiziramo jedan osnivački turnir da nas blagoslovi... dal bi moglo doći do toga znat ćemo drugi vikend. A onda mi imamo i 3 različite solucije - turnir u Šandorovcu tj. našem "domu kluba", Fortuni i Paladinu... što nam veli da nije problem prostora već ljudi...

Sad kad ovako o svemu tome pričam - najmanje hoću da poklapamo termine sa Slovencima, ali baš kao što Stojko kaže - kad ih već ima u izobilju... :) a i bio bi nam red ići na jedan "DNN Tornado" turnir k Tadeju u Maribor, a ne samo na more ... s tim da sad kad sam shvatio smo i mi neki na njihovim listama sa šansom da igramo njihov glavni turnir..i to mi je postala neka želja... samo bi morali i na 5.turnir sakupit neke bodove još da bi mogli u finale...prvih 16(koji ne igraju skupa) zove partnera...a posto smo i Zekić i ja bili na po 2 turnira sakupili smo po 160 odnosno on 180 bodova...što i nije lose... mada je David sa 3 osvojena i jednim 2.mjestom neka druga prica ;) Izmedju tih prvih su i dvije cure..tako da vidi se i za naše neke planove - nece biti bitno mozda ni odigrat savršeno na turniru vec pojavit se uopće i uzet neke bodove. Došao sam na ideju da kopiramo njihov način bodovanja i napravimo naše vlastite liste...npr. po dosadašnjim turnirima, ali odmah u startu sam zapeo uopće s pitanjem koji bi turniri ušli u taj zbroj..i od svega odustao jer pošteno definitivno ne bi bilo...

Liga definitivno mora biti unaprijed dogovorena sa zadanim terminima (makar približno) na način da naših 4,5 il kolko već klubova postane domaćin po jednom takvom turniru i nijedan turnir izvan toga(Znači nijedan lokalni,nijedan Slovenski, nijedan također naš dogovoreni) ne bi ulazio u zboj za bodove...Kad zapisujem te turnire postavlja se par pitanja:

1.Zagreb - Sten = dižu se i gomilaju ubrzano pa bi mogao to postati jedan od domaćina..
2.Međimurje = mi već računamo na domaćinstvo
3.Rijeka = ?? na ove upitnike će najlakše oni odgovoriti....
4.Jaska = ?? što vi velite? jeste u bilokakvom napretku u osnivanju kluba?
+
5.Zg 2 = kolko znam ima tu i dosta igrača za osnivanje još jednog jakog kluba (ekipa iz game-a)
6.bilošto zasad nepredvidivo...

___________________________________
za majice:
kroz drugi tjedan će se sve sitnice riješiti i konačno ćemo moći naručiti...


23.02.2008. u 13:38 • 24 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

nedjelja, 17.02.2008.

Koper - Davis stolni cup & 1. Međunarodni SLO-CRO turnir

Ovaj puta kombinacija mojih i Stojkovih komentara... kolko je tko uspio pohvatati :)
Image Hosted by ImageShack.us


Moram reći kako mi je ovo odmah postao jedan od najdražih turnira.(definitivno ne zbog moje igre nut) Atmosfera, društvo, naboj... stvarno je bilo svega na vrhunskoj razini... A i način borbe.. u stilu Davis cupa - nešto što obavezno moramo ponoviti. I da... muzika - fantastična! To su svi primjetili :) pohvale DJ-u
Image Hosted by ImageShack.us
sretan

Dakle opet jedan opis iz kuta Ekipe SF koju su sacinjavali Mary, Ivo, Sinisa i Stojko. Sudjelovalo je 10 ekipa s time da je posljednja deseta bila bez cure i tako igrala bez nje sto znaci gubila zenski mec, a onaj u parovima je covjek igrao sam. Te ekipa je bila u grupi B gdje su bili RockRi, zatim Davidova ekipa Simply balast, a od jos poznatih igraca tamo su bili Pako, Vidi i Robi. U grupi A su bile druge dvije Hrvatske ekipe,Rok, Kocka, Jure, Vidi, Arh, cure.. itd. Nadam se da će nam Rok poslati popis svih njihovih ekipa na turniru sa imenima igrača u timovima.

Poredak je na kraju izgledao:
1.RI ROCK (Jeki, Danijel, Zec i Ivan)
2.SIMPLY BALAST (Petra, David, Silvo, ??)
3.BALKAN MAFIA (Ana, Kemo, Tihi, Antonio)
4.ŠKVADRIANA (Adriana, ?)

5 i 6.mjesto
SF (Mary, Siniša, Ivo, Stojko)
ŠTROM (?)

Nažalost smo svi uglavnom pratili svoje mečeve , tako da je dosta stvari "pobjeglo"...(Kao imena...:))

Image Hosted by ImageShack.us
1.mjesto - RI ROCK

Image Hosted by ImageShack.us
2.mjesto - SIMPLY BALAST

Image Hosted by ImageShack.us
3.mjesto - BALKAN MAFIA

Image Hosted by ImageShack.us
SF a.k.a. Science Fiction a.k.a. San Francisco a.k.a. Sami Frajeri naughty

Igralo se u 2 skupine - svako sa svakim - od 5 ekipa 3 su prolazile dalje. Prvi u skupini su odmah ulazili u polufinale dok su drugi i treći križanjem skupina razigravali za druga mjesta u polufinalu.

NEKI MEČEVI (SKUPINE):

Balkan Mafia vs. SF:
I odmah u prvom kolu njihov susret. Kemo i Tihi su obrisali pod sa Sinisom i Stojkom. Bio je to takav uragan da se Stojko nije ni snasao. Cak je Sinisa povlacenjem izjednacio na 1:1, ali to je bilo sve, jer zavrsilo je 5:1 bez vece borbe. Kemo je zabio bar tri razlicita gola. Jedan peticom, drugi guranjem ili povlacenjem izmedju, a posljednji je bio sramota za kazu jako,jako dobrog golmana Stojka ;-) Namjestio je tam di Sinisa namjesta lopticu za povlacenje. Brzo trznuo i ... da, da trznuo. A Stojko je pomakao dvojku taman dovoljno da Kemo trecim pukne ravno pokraj stative i Balkan mafia je povela 1:0. Druga partija Mary protiv Ane. Tvrd dvoboj. Brzina protiv preciznosti. Cini mi se da je Mary imala pocetnu inicijativu, ali Ana se oduprla i na kraju dobila priblizno 5:3. Misli da je to bio najkvalitetniji zenski mec te subote. Treca partija Ivo protiv Antonia. Za mene je to trebao biti jedan od slagera veceri, ali je Antonio bio izvan sebe kao ona dvojca sto im ime ide na S. Tako da ga je Ivo razmontirao i bez vecih problema dobio. Cetvrtu partiju su Kemo i Ana odlicno odigrali protiv Mary i Sinise i tako dobili prvi mec sa 3:1.

SF vs. Dizzy:
Pred odlucujuci mec Antonio me je pitao tko ce Sinisa ili ja igrati u paru s Ivom u mecu reprezentacija. Nisam imao pojma kad smo obojica bili nule. Predlagao sam neka Ivo bira. Nisma se sjetio da sam mogao reci Antoniu neka stavi nekog od Rijecana ili Medjimuraca. U odlucujuci mec ulazimo Ivo i ja protiv Roka i nekog odbrambenog. Rok je samo da podsjetim onaj s kojim su Tadej i Dusan igrali najduzi mec u Cakovcu. Stojko je konacno zaigrao. Opet uspjesno hranio Ivu lopticama. Ali Ivo nije odmah bio uspjesan. Slovenci su poveli 2:0 , jer je cuveni golman primio pacerske golove iz obrane. No srecom Rok je bio izgubljen barem kao Sinisa, ako ne i gore. Imao je barem 6,7 prilika, ali su mu loptice bjezale pa je izvodio traljave udarce. Dotad se Ivo sabrao i umlatio ih ko zeceve. Veliko veselje s nase strane i olaksanje u srcu rupicastog golmana. Mary je opet razbila Slovenku, a Sinisa dobio Juru i mi smo ubiljezili drugu pobjedu. Sad je Sinisa ipak iscupao pobjedu. Nakon zaostatka od 2:0 Jure se vise nije puno naigrao. Zbrajali smo gol razliku i ustanovili da sa 9:7 imamo sigurno trece mjesto u grupi. Da je Rokova ekipa dobila Arhijevu cak bi smo bili i drugi.

RAZIGRAVANJE:
Okolnosti su se posložile i ispalo je da su se s jedne strane našle 3 Hrvatske, a s druge strane 3 Slovenske ekipe :) Mafia je u polufinalu čekala pobjednika između Ri Rocka i SF-a.
Ri Rock vs. SF:
Prvu partiju Daca i Segi su pregazili Ivu i Stojka. Daca je bio ravnopravan Ivi na petici, ako ne i bolji. Stojko je prolazio dvojkom, ali Segi nije bas grijesio, a i zaustavio je Ivi neke udarce. Stojko je cak prvi pokusaj Daci 3-2 obranio, ali nakon toga je kao pravi zutokljunac popusio zaredom 3 ista gola s trecim povlacenje na prvu stativu. Cetvrti gol je mislim bio peticom, gdje je cuveni golman napola zaboravio da petica vrijedi, a peti gol je bio jedan od Dacinih specijaliteta, kratko guranje. Veliki Khan je imao tu loptu na nozi, ali mu je u najboljem Ladicevom maniru otisla u gol.
U neizvjesnom mecu je Mary dobila jelenu s 5:4. A onda je stricek Zec koji je toliko dobro igrao da za zasluzuje i ostala slova iz imena velikim slovom, e taj stricek je Sinisu omotao uzetom i izbubetao sa svih strana. Sinisa je primio jednu lopticu u napadu! I ta mu je pobjegla :-) No poslije se pokazalo da Sinisa i nije toliko kriv jer je doticni gospodin razbio jos dva eminentna igraca. A ja sam na svoje oci vidio kako je gospodin robot zabio zaredom tri gotovo ista guranja uz samu stativu. A cak nije ni lopticu namjestio tako da ima najvecu rupu na golu. Slijedio je tvrdi mec Ive i Mary protiv Dace i Jelene i Rijecani su dobili te tako prosli u polufinale na mec s dotad neporazenim Mafijasima
.

PULUFINALE:
Balkan Mafia vs. RI Rock
Prvi mec Tihi i Kemo protiv Dace i Segija bio je zanimljiv. Igralo se borbeno i Daca nije uspio doci do izrazaja. Gledao sam Tihija kako prilicno dobro igra i zabija iz obrane. Kod 4:2 za Tihijevce doticni golman zabija odlican gol na drugu stativu i veliko slavlje Mafijasa.
Ali!
Bio je aut i Tihi je zaboravio igrati dvaput lopticom u obrani. Vracena je loptica,a milsim da je praznjenje emocija zeznulo Kemicare i RiRock je okrenuo partiju te poveo 1:0. U drugoj partiji zestoka borba cura i prisebnija Jelena je u partiji s blagim favoritom Anom iscupala pobjedu 5:4. Jedini poraz Ane u pojedinacnim mecevima i tako su tri nase Amazonke zatvorile krug medjusobnih pobjeda i poraza.
Treci mec Zeca protiv Antonia meni opet vrlo zanimljiv zbog sraza odlicnih igraca. No Antonio bi sam trebao reci koliko je tu vecer bio raspolozen. Bila je dojmljiva situacija kad je Antonio dobro obranio Zecov udarac i brzo dvojkom izveo 2-1 no Zec je to blokirao i zabio. Cak je Antonio stigao do 3:4 protiv Zeca, ali dalje nije islo. Zec je kao i protiv ostalih bio jaci u sredini, imao ogromnu inicijativu i valjda 20 udaraca na gol. Dok je Anonio imao samo 2. Uspio mu je Antonio obraniti puno nezgodnih, ali previse je to prilika i Zec zasluzeno vodi svoje pulene u finale!


FINALE:
Prvi mec zestok. David i neki protiv Dace i Segija. Slabo se vise sjecam, ali Slovenci su dobili i to impresivno. Nakon partije pitao sam Davida je li tu vecer izgubio ikoju partiju. Nije! Drugu je Jelena odigrala vrlo dobro i ostvarila jako vaznu pobjedu nad nelosom Slovenkom Petrom koja je igrala zilavo slicno kao i u mecu repki kojeg su njihove cure dobile. Treci mec poslastica. Cisti sah.Zec protiv Silva. Taj Silvo igra s rukavicom na desnoj ruci. Mec je poceo lose za Rijecane. Jedan lagani krumpir s rotacijom je usao Zecu u gol dok je ovaj nepomicno gledao. Za mene je ta loptica isla cijelu vjecnost, ali samo golman zna koliko mu je brza bila.Zec je imao inicijativu, ali ne onako izrazitu kao protiv Sinise i Antonija. No dogodilo se nesto drugo. Zecina je branio sve zivo Silvu i Slovenac je poceo padati. Odjednom su mu udarci bili nesigurni, neprecizni i David mi je potvrdio da Silvo ocito ima tremu. A Zec ... Zec se mucio u napadu. Tek sad sam shvatio kako mu je zapravo tesko igrati na ovom stolu i kako njegove rijeci «Slab sam na Fabiju» nisu izmisljotina, a ni pila naopako. Jedini udarac kojeg je on i mogao izvesti trojkom je bilo gurane srednjim. A Silvo mu je to skidao. No ogorman broj prilika je ipak malo po malo tocio golove na Zekin konto. Jedan gol sam posebno zapamtio. Zec je namjestio lopticu na isto ono kemino mjesto odakle mi je zabio za 5:1. I gledam, ne mogu vjerovati, pa nece valjda vuci kad znam da na ovom stolu to nikako ne moze. Pa taj covjek kad primi trojku i dvojku lomi rucke koliko mu ne pasu u ruci. Ali ne car od igraca je trznuo, a Silvo nasjeo i Kemicareva loptica mu se nasla udarcem ravno u golu.Jipiiiii! :-) Mec mjesovitih parova je bio uzbudljiv, kvalitetan, odlican i pravi rat dvojce gorostasa Dace i Davida, Mada su obje cure Petra i Jelena pokazale da mogu drzati svoju ekipu. mislim da Jelena nije prodala nijednu lopticu. petra je uspjela obraniti nekoliko loptica Daci i bojao sam se da bi to moglo presuditi, jer David je bio u napdu nepogresiv. No Daca je odigrao peticom savrseno i stvorio sebi desetak prilika dok je David imao samo dvije! To je presudilo i Daca je s oko 50% uspjesnosti u napadu okrunio jeku igru Rijecana tu vecer.

ZA 3. MJESTO:
Škvadriana vs. Balkan Mafia:
Predobra atmosfera je brzo skrila razočaranje u polufinalu i bez problema Balkan dobiva Škvadrianu sa 3:0. Bez otpora.

I tad su nam Slovenci priredili iznenađenje: 1.međunarodni CRO - SLO turnir! Došli su do mene Rok i Kocka i rekli mi nek izaberem 6oricu igrača i dvije cure da napravimo reprezentaciju. Imao sam dvije velike dvojbe - Pošto je Ana do tad igrala savršeno teško mi je bilo odlučiti između Mary i Jeki, al na kraju je ipak prevagnulo ono najvažnije - želja za stolnim. Mary tu prednjači debelo i nisam joj mogao uskratiti to zadovoljstvo - iz tog razloga sam je odabrao i za 1na1 protiv Slovenke. Druga dvojba još teže... Kemo ili ja? To mu neću nikad zaboraviti jer makar sam do tad igrao užasno a on nije imao izgubljene partije - znao je kolko to meni znači. Igralo se:
3 pojedninačna meča - muški
3 meča u parovima - muški
1 meč parova - cure
1 meč pojedinačno - cure

Image Hosted by ImageShack.us
David i Ivo
Užitak za gledanje,bilo je gusto, mislim čak 2:2 ali David odjednom proradio i gotova partija.
SLO:HR =(5:2) = 1:0

(nema slike nazalost)
Mary i Adriana
Iako Adriana nije odigrala na svojoj razini Mary je u svakom slučaju opravdala zašto igra tu partiju.
SLO:HR =(0:5) = 1:1

Image Hosted by ImageShack.us
Silvo i Danijel
Nakon što smo saznali protiv koga igramo Dačo i ja bi najrađe zamijenili protivnike..ali bez muljanja pružio je Dačo poštenu igru. Za ono malo-bolji.
SLO:HR(4:5) = = 1:2

Image Hosted by ImageShack.us
Kocka i ja
U skupini me dobio 5:1, nisam se ni snašao...ali kad se igra za Hrvatsku i kad imaš čast biti i izbornik i igrač onda rezultat nije mogao ni drugačije izgledat ;)
SLO:HR =(0:5) = 1:3

Image Hosted by ImageShack.us
Ivo, Stojko, Arh i Vidi
Jače počeli Arh i Vidi, ali Ivo mrknuo par golova u roku minute...
SLO:HR(1:5) = = 1:4

Image Hosted by ImageShack.us
Mary, Ana, Adriana i Petra
Toliko mi je žao što nisam snimio ovu partiju da bi i sada mogao pustiti suzu ;) zamislite - bile su potrebne dvije države da se ovakve četiri igračice nađu za jednim stolom...padali bi protiv njih i mnogi koji se smatraju znalcima.Gubile, pa preokrenule, al na kraju Slovenke bile čvršće.
SLO:HR =(5:4) = 2:4

Image Hosted by ImageShack.us
Zec, Danijel, David i Silvo
Opet gusta partija, ali i ovdje Šempeterci izlaze kao pobjednici protiv Rijeke
SLO:HR =(5:4) = 3:4

Image Hosted by ImageShack.us
Antonio, Tihi, Kocka i Rok
Kako je i red u pravim finalima - mora biti gusto. Na kraju kapetani na suprotnim stranama stola. 8 vrhunskih golova za 4:4...i dodje mi loptica na peticu..sjetim se u tim sekundama svih komentara koje sam pisao protiv petice i viknem si u glavi neeeemooooojjjj..PUFFF!! jebiga smokin
SLO:HR =(4:5) = 3:5

Image Hosted by ImageShack.us
"reprezentacija Hrvatske"
Pehar je prijelazni što znači da će ga već na slijedećem turniru Slovenci dobiti priliku vratiti...

Image Hosted by ImageShack.us
the end

PS: Razmišljao sam o igraču turnira i mislim da David i Kemo djele mjesto... David koji je izgubio samo zadnju partiju i Kemo kojem je jedna partija koju je izgubio bila ona koju su vec *dobili :)

PSS: Pitaš se Stojko da li imamo još četvoricu "onakvih" u rezervi..?? Ne četvoricu - PUNO VIŠE! Čak sam za to da padnu dogovori kako ćemo odlučiti tko bi trebao igrati slijedeći Međudržavni turnir...jer tu su svi oni koji su igrali (nevežno da li su dobili ili pobjedili)..pa redom ferovci, Sten-ovci,jaska..međimurci. Bilo bi borbe velike! Ne treba zaboravit tko iza sebe ima turnirske rezultate ni one koji sad igraju u životnoj formi..

17.02.2008. u 13:31 • 37 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

srijeda, 13.02.2008.

4. turnir Lige Kalčeto

16.2.2008 održat će se četvrti turnir Lige Kalčeto - Slovenske državne lige. Turnir je otvorenog tipa što nam daje priliku da se i mi pojavimo. Igrat će se ekipno - trojica igrača i jedna igračica. Početak turnira je standardnih *17.00* sati, prijave pola sata prije... Lokacija pa je (99%) u dvorani Bonifika u Kopru. (Kotizacija 7eura po igraču, 4eura po igračici) Kotizacija donosi besplatno piće, puno igranja po novom sistemu i borbe za više nagrada - glavna je pršut njami

*Igra se:*

1.muški parovi
2.cure pojedinačno
3.muški pojedinačno (onaj koji nije igrao parove)
4.mješani parovi
5.muški parovi (ne ista dvojica koja su igrala prvu utakmicu, a isto tako ne smije nastupiti onaj koji je igrao mješane parove)

U dvoboju timova pobjeđuje onaj sa više pobjeda. Postavu ekipe moguće će biti mijenjati iz tekme u tekmu! U primjeru, da se ekipe ne bi mogle odlučiti, bolja ekipa (po rankingu) će morati svoju postavu prva najaviti.

Zasad dogovorene tri ekipe iz naših krajeva:


1.Ana, Tihi, Kemo, Antonio
2.Mary, Siniša, Ivo, Boro
3.Jelena, Zec, Daco, i jedan tip kojega ne znam sretan

...cijenimo bilokakve prijedloge za postave ekipa, a također još nije ni kasno da se netko novi ubaci hrvatska

_________________________________
PS::::: Vidim da neki nisu uopće shvatili o čemu se radi kad biramo ove majice sretan, al ok... nije u redu da se na nekoga "sili" više majica...pa nek bude tako da svaki *klub* - što znači posebno Riječani, posebno Međimurci, posebno Jaska, i posebno Zagreb(cijeli Zagreb) - ima svoju boju majice. To je prva majica koju bi se naručivalo, a po logu i vrsti natpisa one su iste sve. za svaku slijedeću majicu moguće su druge kombinacije boja. Na slici su ponuđene boje pa bi bilo ok kad bi se izjasnili. Ako se Zagreb ne bi mogao dogovoriti, javite, pa ću napraviti anketu za boju.
Image Hosted by ImageShack.us

Kolko se sjećam Jaska je već dogovorila svijetloplavu, a ostali se nisu izjasnili. Žao mi je što slika nije bolja, al ako pomogne ispod slika redom piše:
(white, gold, burgundy,dark red
orange, light blue, royal blue, navy
bottle green, dark rey, sport grey, black)


13.02.2008. u 12:04 • 33 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

ponedjeljak, 11.02.2008.

Angry

Rezultati ankete neće se priznavati pošto je već 15tak ljudi glasovalo, a nitko se nije udostojio to napisati u komenatrima, ajde ljudi meni se ovo stvarno neda ako moram razgovarat sam sa sobom... čemu onda i stranica ako nitko neće aktivno sudjelovati u ničemu... Kako ste zamislili uopće klubove i savez i ne znam šta sve ne ako prođe i mjesec dana da ama baš ništa ne iskomentirate - a neki se još od početka nisu ni javili.

Ne mislim ja svakog pojedinca posebno ispitivati ni dal bi želio majicu ni kakve veličine... i stvarno bi ljudi mogli ostat i bez tih majica u krajnjoj liniji...

Di ste dečki iz Jaske? Ferovci? ajde malo... kak se napreduje s klubovima? Mi u Međimurju stvarno radimo na tome, iz Jaske ni "a" o tome kak ide..., a ni u Zagrebu nije neka situacija povoljnija. Dajte se izjasnite - kolko znam Ifcha je na svoju ruku i napravio klub, ali to ništa ne znači ako čak nitko ne veli šta misli o tome, a kamoli da se priključe ili da se osnuje neki klub koji ce se i napraviti zajednički. (Bez zamjere Ifcha, ali mislim da si i mene i "njih" iznenadio sa tim jer od postoje sitnice od imena kluba preko predsjednika, tajnika, pa do upravnog odbora i sjedišta kluba za koje mislim da su sitnice koje se bi rješavale zajednički) - zato izjasnite se, i vi koji ste na slikama da vas ne nabrajam, i svi vi koji niste, a koji se i smatrate i ne smatrate djelom svega...

Ne treba puno, ali dajte povedite malo da se i drugi ohrabre, Darjan, Štef, Sebo, Soki, Franz, Stojko, Ifcha, Domeniko, Lac, Roman, Tihi, Matija, Mario, ajde....

11.02.2008. u 16:27 • 17 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

četvrtak, 07.02.2008.

4. turnir Lige Kalčeto - turnir u Kopru

16.02.2006 - što znači iduće subote, naši novostečeni prijatelji Slovenci organiziraju još jedan turnir, ali ne bilokakav - ovaj put je to borba timova u stilu Davis cup-a. Turnir će se održati negdje na slovenskoj "obali" ;) ..najvjerojatnije u Kopru ...U jedan tim upadaju 3 dečka i jedna cura a mečevi bi izgledali ovako:

- muški parovi
- cure pojedinačno
- muški pojedinačno (onaj koji nije igrao parove)
- mješani parovi
- muški parovi (ne ista dvojica koja su igrala prvu utakmicu, a isto tako ne smije nastupiti onaj koji je igrao mješane parove)

==vjerojatno u sukobu timova pobjeđuje onaj tim koji ima 3 pobjede.

............................................................
okvirno je to to o tom turniru, a sad da vidimo da li ima zainteresiranih..
...........................................................
PS:: našla nas se nekolicina danas u Mateu(Siniša, Franz, Ifcha, Krešo, Darjan, Sebo, Soki, Stojko, ja)....a završili smo u Time-u, i odigrali stvarno puno vrhunskih mečeva...(treba ponoviti).. a Siniša je donio majice i malo smo ih isprobali pa evo otprilike kako smo se odlučili za veličine:L: Siniša, Stojko, a XL: Darjan, Soki, ja... (za ostale nisam bio pokraj dok su isprobavali pa bi bilo super da me neko uputi) uglavnom, pa se po tome možete "naći" u veličini...


PSS:::: kao što vidite "izašla" je nova anketa :), ali ovaj put vas molim da se svi suzdržite od glasanja više nego jedamput da stvarno dobijemo neke točnije rezultate - s tim da bi bilo dobro da kad komentirate stavite i naznaku za sto ste glasali da prbamo usporediti dal ce se brojke slagati il ce netko divljat :)
rezultati ankete o petici su pohranjeni i kad bude vremena bit ce rasprave i o tome.

pssssss: www.stolni.com je u izradi :)

07.02.2008. u 16:09 • 21 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

subota, 02.02.2008.

1. GRACIA OPEN

Za detaljnije predstavljanje i recenziju turnira čeka se Ifchin mail sa slikama i ljestvicama.:::

A da se ne čeka predugo pobrinuo se Stojko:
Image Hosted by ImageShack.us

poredak:

1. PREČKO (Boro i Ivo)
2. RI ROCK 2 (Danijel i Marko)
3. JAMESON (Vlado i Stjepan)
4. BAJE (Darjan i Dominik)

5. -8.
ŽUTI GOLF (Tihi i Saša)
ČUPAVI (Stojko i Davor)
KRIVI (Krešo i Ifcha)
GALOPIRAJUĆE JEGULJE (Soki i Franz)

Image Hosted by ImageShack.us

Boro i Ivo...Po tko zna koji puta 1.mjesto osvaja Prečko

Image Hosted by ImageShack.us

Danijel i Marko kao Ri Rock2 osvojili 2.mjesto

Image Hosted by ImageShack.us

3.mjesto za Jamesone...Vladu i Stjepana

12 ekipa slicne snage kao u Gaju. Treba naglasiti da je turnir trebao biti internog karaktera pa otud i neki nedostaci u oganizaciji. Dva jako razlicita stola, a od cega jedan sa staklom. Skucen prostor posebno dok je bilo jos uobicajenih posjetitelja birca. Ne bas savrsena ogranizacija, ali pustimo to. Bilo je to nabrzinu i nije lako to sve napraviti. Treba se zahvaliti gazdi Gracije na prostoru Francu, Ifchi i kome jos. Strukli su bili izvrsni. Tri vrste. I to u velikoj kolicini. Gazda Gracije se cak ukljucio i u turnir sto je isto pohvalno. Opet su se dogodile dvije nejednake grupe. U grupi A svih 6 parova je bilo tu negdje, dok je grupa B bila laksa. Iz nje su prvi bili RI rock (Danijel i Marko),a drugi Franc i Soki (Galopirajuce jegulje). Nisam skuzio sto je bilo s Tihijem i Sasom (Prošli kao trećerangirani)*.
U grupi A je bila izjednacena borba i posljednja 2 meca su odlucivala o raspredu za svih 6 mjesta.
Pretposljednji mec Mary i Filipa protiv Ifche i Krese imao je cak tri moguca iskoda. Ako dobiju Mary i Filip tad oni idu dalje. Ako dobiju Ifcha i Kreso tad oni idu dalje, ako Cupavi (Davor i Zeljko) izgube od Preckog (Boro i Ivo). No ako Cupavi dobiju tad Rijecanima pase i poraz od 7:5, dok bi u slucaju 7:4 bili izjednaceni potpuno i Rijecani i Cupavi i Ifcha i Kreso. Morali bi se brojati postignuti golovi. Ifcha i Kreso su nakon 5:5 dobili 7:5 a u posljednjem mecu su cupavi unatoc vodstvu 5:4 izgubili 7:5 i Ifcha i Kreso su isli u cetvrtfinalu na Ri rocku.
To su glatko izgubili. U drugoj partiji je Ifcha otisao u obranu i dobro branio Danijelu, no Kreso nije znao toliko zabiti u napadu, a Danijel ipak zabija kako god mu se branilo. No mislim da je to za njih veliki uspjeh, jer mi se cini da je Kreso jos prilicno neiskusan i dosta nizak postotak ima u napadu. Ifcha je dobro mijenjao i protiv nas u grupi, no ipak smo ih dobili.
Zanimljivo cetvrtfinale bilo je i Jegulja protiv Jamesona (Stjepan i Vlado) gdje su potonji dobili 5:4 u odlucujucoj partiji. Mozda je tu presudilo sto Jamesoni imaju puno teze trening meceve u Gameu, nego Jegulje u Graciji. Stef je odigrao jaku partiju u grupi protiv Cupavih.

Boro i Ivo nisu djelovali narocito dobro, ali su ipak gurali, bili prvi u grupi i podizali igru. U polufinalu su dobili 3:0 Jamesone, sve 3 partije 5:4. Drugu partiju je Ivo zabio odlucujuci gol tek iz cetvrtog pokusaja, a trecu je prva dva fulao i onda u dugom trecem napadu s vise pokusaja zabio. To sto ne igraju inace da petica vrijediu nije im smetalo. Zabili su neke krumpire na turniru, a malo su ih primali.
Drugo polufinale zestok sudar RIrocka i Baja, dobili su Rijecani 3:0. Baje su igrali osrednje, sto mi se cini da je ipak presudilo, jer Danijel je bio po obicaju neugodan.
Za trece mjesto su Jamesoni dobili 3:2.

Finale se igralo na 4 dobivene i Preckasi su oderali RIrock 4:0. Pitanje je sto bi bilo da je Danijelu branio Zec. Ovako se ipak osjetilo neiskustavo Markovo. I Boro i Ivo su podigli efikasnost u napadu a relativno dobro su branili Danijelu. Uspjeli su mu parirati i na petici tako da su mislim cak imali i vise prilika u napadu nego Danijel. Ma premazani su njih dvojca. Ono jucer je tak mrvica iz njihovog repertoara. Ipak su igrali valjda 2 puta u posljednjih godinu dana. I treba njih znati pobijediti.
Nastavili smo jos malo igrati s Rijecanima u Mateu i tako ostali do pol 12.
Za nagradu pehar i Amaro. Jos ona torta. Ili dvije cak su bile. Ma sve je ispalo dobro, lijepo. Al, meni su strukle nenadmasne :-)

02.02.2008. u 21:24 • 13 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (8)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Pozdrav! "Mi" smo jedno malo veće društvo zaljubljenika u stolni nogomet. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i u fazi smo stvaranja stolnonogometnih klubova. Zasad postoji 4 kluba (Fest iz Čakovca, Sten & Zg foss iz Zagreba, te Snk Rijeka iz Rijeke), no taj se broj povećava kao i broj naših članova. Članom smatramo zapravo bilokoga tko želi na bilokoji način unaprijedit stolni u Hrvatskoj,na neki način da ga podignemo iz igre u sport.

Image Hosted by ImageShack.us

igraci, turniri, kontakti, pravila, trikovi, savjeti i mnogo drugog vezenog za stolni nogomet..

KONTAKTI:
- moj mobitel: 098 929 6886
- e-mail: myway-lp@net.hr
myway.lpu@gmail.com
- icq : 102 800 019

Javite ako imate kakvih slika, vijesti o turnirima, ili ako ste možda za partiju il dvije

GALERIJA
.............................................
pozivam SVE koji posjete ovaj blog da se jave preko komentara, ako hoće i pridruže, a isto tako i svakoga koga znam da se javi i veli da li se može na njega računat..




ja, Antonio



- 22 godine, FER-ovac. Inače sam iz Mačkovca kraj Čakovca, ali studiram u Zagrebu gdje i živim u stanu s još 3 cimera (Roman, Leon, Toma).
Postao ovisan o stolnom nogometu negdje početkom 2. razreda srednje škole... Znači, igram već 6-7 godina pa mogu reći da sam postao i prilično dobar sretan ... Otvorio sam blog s namjerom da igrači diljem Hrvatske i šire imaju gdje razmjenjivat iskustva, dogovarat turnire, pa eto i veće stvari kao Ligu i Savez...

LINKOVI

GALERIJA slika

Stranica Željka Stojanovića

ZNNS - Stranica Slovenskog saveza stolnonogometaša

Forum Slovenskog kluba DNN Tornado iz Maribora

YOUTUBE filmici

mishel na t-mobile turniru

mishel - dijagonala

antonio - pokusaj s dvije loptice

Izola turnir:

finale (Strojana vs. BMK)

za 3. mesto (AMK vs. Crocops)

how to aerial David P.

Razno:

mishel u naletu

moja malenkost - kompilacija

Sallus - stolni fudbal

...nadam se da ce se ova rubrika s vremenom sve vise popunjavati





free counter

TURNIRI:::

• Barbara (Maruševac) - 26.7.2008.
• 2nd Johnny (Zagreb) - 5.7.2008.
• Purgeraj (Zagreb) - 29.6.2008.
• Auto camp Ježevac (Krk) - 21.6.2008.
• 2.Fortuna open (Strahoninec) - 7.6.2008.
• 2.Gaj open (Gornji Desinec) - 24.5.2008.
• Mateo (Zagreb) - 26.4.2008.
• Fair Play (Gornji Desinec) - 19.4.2008
• Tarkus (Bjelovar) - 7.3.2008.
• 1.HR vs. SLO (Kopar) - 16.2.2008.
• Gracia (Zagreb) - 2.2.2008
• 1.Fortuna open (strahoninec) - 12.1.2008
• 1.Gaj open (Gornji Desinec) - 20.10.2007
• Purgeraj (Zagreb) - 11.7.2007
• 1st. Johhny (Zagreb) - 7.7.2007.
• Purgeraj (Zagreb) - 5.7.2007
• Legenda (Zagreb) - Ožujak 2007.
• T-mobile (20tak gradova) - proljeće 2006.

(slobodno me upotpunite, ovo je pokušaj pravljenja liste turnira u Hrvatskoj..nekih manjih, nekih većih.. )

IGRAČI/CE - frendovi, poznanici...

(cimeri)



toma
Opak obrambeni, bez taktiziranja - njegove lopte sve traže gol, a uz strašne udarce povlačenjem na donjeg to i nije rijetkost.


roman
(moj partner) Možda i najbolji obrambeni s kim sam ikad igrao. Kad je u formi nemoguće mu je dati gol a puca sa svake pozicije. U držanju igrača drugačiji od velike većine.Ne igra na reflex, no uz namještene lopte nedostižan je i na 3-ki.


leon
jedan od boljih napadaca koje znam, jako brz no najveća kvaliteta mu je u skraćenim udarcima koje primjetis tek kad je prekasno.

nazalost sva trojica mojih cimera igraju sve manje i manje...




misho
prica za sebe, zna bit gadan na 3ki no prvenstveno obrambeni. Puca iz nemogućih situacija a kad krene "za ozbiljno" čita napadače s nevjerojatnom lakoćom.


mišel a.k.a. vasa
najgora noćna mora za obrambene. Ima poseban osjećaj za "privući" i zaustaviti lopticu na 3-ku, neumoran pressing na 5-ci a u povlačenju na srednjeg mu je rijetko tko ravan. Najveća prednost mu je uz brzinu i raspon udaraca s istog mjesta čime demoralizira protivnike.


emi
igra gdje treba, no malo jaci u obrani. Najbolje oružje su mu je jaki udaraci 2-kom gdje nerijetko i pogađa, u fazi obrane igra na postavljanje no reflex mu zna bit nevjerojatan, što dokazuju i njegovi udarci 3-kom.


saša
nepredvidiv. najveća kvaliteta su mu njegove lopte iz obrane koje je nemoguće pročitati a izrazito napreduje njegova preciznost što pretvara te lopte u jedne od najopasnijih. U napadu su mu posebnost kose i dijagonale za koje nema standardne obrane.


nikola
mozda ne najbrži i najprecizniji, ali njegovoj 5-ici nema premca. Kad pukne - pukne. Također taj reflex koristi u napadu gdje lopte koje bježe skreće prema golu, a isto tako i velika nada u gadnom 3-2.


tihi
Brat Nikola i on najkasnije su počeli. Iako kvalitetan napadač formirao se kao obrambeni gdje već sad igra strašno dobro. Iako ima njuh za gol iz obrane, posebno je oštar kod obrane gdje se pouzdaje na nevjerojatan reflex. Po meni najbrže napreduje i posjeduje velik potencijal postati vrhunski obrambeni.


alex / sandi
jači kao obrambeni, s posebnim naglaskom na ofenzivu tj njegove udarce 2-om. No ni u napadu nezanemariv, jer kad proradi do izražaja dolazi njegova brzina pa prijeti sa svih pozicija.


miro
jedan od najkompletnijih igraca koje znam, igra i u napadu i obrani vrhunski. Naglasak stavljam na raznolikost i maštovitost kako u napadu tako i u obrani. Možda najbolji kod upravljanja lopticom i kod same predaje 5-3.


Sve više igrača upoznajem i u Zagrebu, i dalje od kojih bih posebno naveo neke, za koje se i nadam da ću brzo moći nabavit i slike pa da sve to povežem.
zasad:


željko
prvenstveno obrambeni, a kao takav jedan od najboljih koje znam. Koristi dobru mješavinu postavljanja i reflexa, te se brzo prilagođava protivnikovom napadu. Ono što ga izdvaja količina je osjećaja za kose lopte iz obrane, pa čak i one od mante. Također dobar u napadu gdje nerijetko probija obranu dijagonalama.


davor
odličan u obrani gdje nema strpljenja pa je većina njegovih lopti izrazito opasna jer je "iz leta", a isto tako i u napadu gdje obrana često ne stigne reagirati. Naoružan udarcima iz svih smjerova prijetnja je svakome.


siniša
dobar u obrani gdje uvijek traži gol, a još bolji u napadu! Možda nema najširi arsenal no udarac povlačenjem sa srednjim usavršio je do bola. Između igrača - na drugu - na prvu - i najslađa=ravno. Tim udarcem slama protivnike čak i psihički.


darjan
kompletan u obrani i kompletan u napadu. Čvrsta obrana s predobrim nišanom za gol, a u napadu najblaže rečeno - hvata braniče na "krivoj nozi" svom kombinacijom skraćenih na prvu i dijagonala te povlačenjima. Po meni ma jedan od najširih arsenala udaraca.


dominik / sebo
također odličan u obje pozicije no prednost dajem napadu. A tu, kad uhavati ritam - nezaustavljiv. Jedan od boljih na 5ici što mu daje i veliki broj napada gdje mu je guranje daleko na drugi kut ali i skraćeno u prvi kut - najjače oružje. u obrani predobri udarci donjim igracem u svim smjerovima.


jan
može igrat i u obrani i napadu, a u obje pozicije jedan od najagresivnijih tj najjačih udarača koje znam. kod njega nema okolišanja - povlačenje na drugu možda čak i najbrže, a definitivno najglasnije.


domeniko
"trzaj" u punom smislu te riječi. Ima brzinu, ima vještinu i ne čeka što ga čini bezobrazno dobim napadačem, no ipak najčešće obrambeni gdje ne samo da je odličan u defanzivi nego još jači u ofenzivi. - do te mjere da čeka obrambene na kontru s 2kom! (jedan od najboljih golova koje sam vidio)


matija a.k.a. raul
cim se sjetim njega odmah u glavi vidim njegov topovski udarac 3-2, takvu silinu u svakom tom udarcu ne vidim kod nikog drugog. čisti napadač, ali ne i manje dobar u obrani - gdje njegov 1-2 u drugi kut citiram: "para zrak". ako se mu pusti da se razmaše potopit će svakoga.


pero a.k.a. nered
u očitoj prevlasti količine vrhunskih napadača nad obrambenima pero ozbiljno diže prosjek. strašno dobro čita napadače i sama njegova defanziva postaje mu najveća kvaliteta, a nisu rijetkost ni njegovi golovi koji (vjerujte mi) ne padaju slučajno.


mario a.k.a. daiys
igračina. skoro pa dovoljno za njegov opis. moćan i precizan na 3ki gdje mu je od širine arsenala udaraca veća samo brzina istih. a u obrani - ista stvar, ista igra! - zabija s nevjerojatnom lakoćom i definitivno na mom popisu naj-najjačih.


kristijan / kićo
nisam često igrao s njim al ono u čemu se slažemo je da igra bez kompromisa.na sve ili ništa. odlična tehnika i velika brzina - što ga čini jednim od najopasnijih po suprotnički gol. ps: ima jednu maaalu manu ;) koja u svakom slucaju nije vezana za njegovu kvalitetu za stolom, ali da utječe...:)


ivan / Ifcha
Rusan mlađi, u obrani odličan s jednim od najjačih udaraca dvojkom, a još jači kao napadač. Voli dribljat obrambene, ali u samom pucanju bez okolišanja - uvijek maksimalno jako. Izrazito maštovit u napadu i čini mi se da nam još nije pokazao sve što zna.


ivan / soki
veni vidi vici, došao je i odmah nam pokazao kolika je klasa. Nema te obrane koja može izdržat nalet njegovih povlačenja 32 i front-pin ova koje koristi i zabija više nego itko drugi. Sjajan napadač s velikim arsenalom udarac.


franjo / franc
Jak i precizan - takav udarac iz obrane nema bilotko. Odličan i u fazi obrane gdje često i skida one "neobranjive" s izvrsnom dozom tehnike i trzaja.


kiki
mladi Divjak :) strašno neugodan na petici koja mu daje dovoljnu količinu napada na 3ki gdje ima neke čarobne trenutke kad strašnom brzinom zabija 12 u drugi kut, ili povlači kroz sredinu...


emanuel / lac
nekima ono najteže - zaobilaženje protivnika iz obrane njemu je najlakše. super osječaj za golove na prve kuteve, a kad uhvati koncentraciju obranama skida i najboljima


krešo / mikuš
(moram još malo igrat s njim)


vlado
definitivno jedan od najjačih i na 5ici i na 3ki, a izvrstan i kao obrambeni - pogotovo kad puca. odličan tehničar s "najdužim" :) guranjem 1-2 koje je posebno opako, ali puca sa svake pozicije i u svaki kut. Bezobrazno dobar.


Stjepan / Štef
jedan od kompletnijih igrača. igra i obranu i napad vrhunski. Iz obrane najjači su mu udarci na drugu koji su neuhvatljivi ako ih se namjerava "lovit", a u napadu jedan od rijetkih koji izvrsno pogađaju i 1-2 i 3-2.


Šomi
mišo a.k.a legenda ... radi u game-u gdje svakodnevno pokazuje koji je majstor. jedan od najjačih u obrani i u defanzivi, a posebno u ofenzivi gdje i protiv vrhunskog para može sam iz obrane dobit partiju. specijalnost su mu igre 1na1, a to se svatko sam mora uvjerit


ivona


ana


kemo


marijan rusan


mary


zec


jeky


dačo


filip



mladen
...

stane
...

ivo
...

boro
...

još neki zasad bez slika...
(slobodno mi pošaljete na mail da objavim ili promijenim sliku)














Hrvatske Web Stranice