STOLNI NOGOMET u Hrvatskoj

petak, 28.12.2007.

Turnir u Fortuni - Strahoninec kod Čakovca

12.siječnja.2008. U caffe baru "Fortuna" u Strahonincu kod Čakovca održat će se turnir i u parovima i pojedinačno. Prijave se primaju najkasnije na dan turnira do 14:00, a službeni početak zakazan je za 15:00. Kotizacija iznosi 100kn po paru, a za pojednačni dio 30kn po igraču.

Poželjno je , tko se još nije,da se javi meni (098 929 6886) ili Vasi (098 980 2635) pa najavi svoj dolazak. To će bitno pomoći kvaliteti organizacije turnira. Igrat će se po skupinama tako da svatko ima određen broj utakmica koje će sigurno odigrati, dok nakon toga slijedi četvrtfinale i borba za najbolje. Sam broj skupina je zasad neodređen jer uvelike ovisi o broju parova koji će se prijaviti, no skupine će biti organizirane sa po 4, maximalno 5 ekipa.

Zasad se procijenjuje oko 20tak parova što djelom po broju, a više po jačini parova ovaj turnir čini i jednim od najjačih na kojima sam tj ću prisustvovati.

Igrat će se na dva FA.BI. stola,a poneku partiju ćemo najvjerojatnije i snimiti.

Što se tiče nagrada one će najvjerojatnije izgledati(možda poneka manja promjena, ovisno o broju parova):
1.mjesto - 40% uplata + pehar
2.mjesto - 20% uplata + pehar
3.mjesto - 10% uplata + pehar
za 4.mjesto i ostale dobro ostvarene pozicije naći će se poneka utješna nagrada, a sličan princip nagrada će se vjerojatno preslikati i na turnir pojedinaca.

S vremenom ću ovaj post dopunjavati i ispravljati sitnice no kostur ostaje isti.

EDIT;;
nije na meni da nekome ko je voljan dovesti stol samo za jedan turnir velim ne, ali ako nije fabi onda ne, definitivno. turnir je takav da ce svatko imat svoju priliku - od 4 ili 5 parova u skupini svatko ce imat priliku borit se za 1 ili 2 mjesto koje vode u daljnje natjecanje. u tooj samoj ligi sigurno ce se igrat na dvije dobivene, a dal do 4 ii 5 to nije predmet raspravljanja, to ce bit odluka koja ipak ostaje na nama organizatorima i vremenu koje cemo misliti ustedjeti. dal ce ljudi biti sposobni ili ne nakon parova za jos turnir 1na1 to je druga prica. znam da nece bit iste kolicine energije kod svakoga, ali nazalost drugacije ne mozemo. i to ce odlucitati.najizdrzljiviji ce biti nagradjeni,, a i za sam turnir pojedinaca cemo prijave prmati tek kad zavrsi ligaski dio turnira parova. razlika u tom dodatnom jednom stolu mogla bi bit 1, max 2 sata kroz cijelu vecer...a za kojih 200, 300 kn (ako uopce mozemo dobit za tu lovu stol na 1vecer) mislim da s ne isplati..radje nek te novce dobe oni koji zasluze - oni najjaci.

odlucili smo samo izvlacenje srediti na nacin da se ne desi isto ko u gaj-u, tj. odrediti jakosne skupine. 3skupine; nositelje, dugu skupinu i trecu skupinu ovisno o broju parova definira se broj skupina 4, 5 ili 6, a tako i broj nositelja i broj parova u drugoj jakosnoj skupini. po skupini: 1nositelj, 1ili2 iz druge a ostali po redu iz trece skupine.
zasad sigurni nositelji su oni koji su u zadnje vrijeme osvojili nesto... sto se svodi na darjana i dominika, mene i romana, i sad pitanje - sta s onima koji su osvojili nesto a sad ne nastupaju u toj kombinaciji? ili onima cija osvajanja nisu tolko nedavna? npr. ako nastupe pero i matija bili bi nositelji jer su svugdje bili medju jacima, ili isto s sinisom i zeljkom koji imaju osvojen turnir. miso i vasa isto. ili decki iz slovenije koji su osvojili izolu. no kolko znam nece nijedni nastupati u istoj kombinaciji...staa s njima? jasno mi je neke koji jesu nastupali i u kombinacijama kojima ce biti u foruni stavit u onu drugu jakosnu skupiu..no treba definirat i nositelje...pa pomozite.

28.12.2007. u 16:18 • 68 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

nedjelja, 23.12.2007.

ZNNS i turnir u Izoli

SRETAN BOŽIĆ!!!!!!
________________________________
________________________________
OBAVIJEST: Turnir u Čakovcu - Fortuni

nažalost turnir se neće moći održati na najavljeni datum - 5.1, nego subotu kasnije tj prebačen na 12.1. To je zasad još neformalno ali 90% bude tak.

Po onim našim izborim mislim da neće biti problema, većina je i stavljala taj datum kao zamjenski... možda se desi da se sredi i kakav "Bavaria ili Tuborg green party" pa da nam se i koja hostesa tu i tam prošeta... Znači sve ostaje isto osim datuma. To vam je još tjedan dana treninga - i sad se več stvarno vidi da će to biti najjači turnir na kojem sam dosad bio - Stvarno puno odličnih parova, a i naši novostečeni prijatelji iz Dežele nam se (nadam se još uvijek) namjeravaju pridružiti... pa stvarno jedva čekam - i unaprijed svaka čast bilokome ko će doći, a posebno onima koji će rasturiti tu opaku predstavu.

ps: javlja se potražnja za digitalnom kamerom ili može posluziti (uz moj) i neki digitalac kojim bi snimali partije. pa ako netko ima dobre volje donjet ga ili posudit...
________________________________
________________________________



Moj, naš prvi "međunarodni" turnir.. cool Stvarno same riječi pohvale, i za društvo koje je išlo na put, i za društvo, igrače i igru koja nas je dočekala u Izoli. Soki, Ifcha, Darjan i ja... i mislim da vas nismo osramotili thumbup

Image Hosted by ImageShack.us

3 sata vožnje kroz, stvarno se mora reći, lijepe krajeve...i fantastičnu muziku..

ti i ja lutamo kroz noc
potmulo je stenjao moj grad
ispred nas put bez povratka
daleko se cula muzika
fafala si mi ti
fala ti
ulica hladna bescutna
nezgodno se voljeti na njoj


Image Hosted by ImageShack.us

I tak stigli mi i do Izole...i iako posve logično, sve nas je iznenadilo to da smo se našli uz more.. sretan belj a pricalo se nesto da imaju i oni nešto vode

Image Hosted by ImageShack.us

...nekako mi ova slika očarava cijeli put..toliko mutno, a toliko dobro

Image Hosted by ImageShack.us

KIŠD, Klub Izolskih studenata i đaka... eh, kad bi barem imali mi neki ovakav prostor... bude valjda ne u tolko dalekoj budućnosti..

Image Hosted by ImageShack.us

Rok i njegova cura / partnerica - Jana... izvanredni domačini. Stvarno su nas predobro primili svi i odmah smo se uklopili, i osjećali se baš kao jedni od domaćih...
Inače bilo je 16 parova, po 2skupine od 8 gdje se igralo svaki sa svakim, a kasnije u polufinale prvi izravno a drugi i treći kroz repasaž.
Također i za one najneuspješnije i one među-uspješne bilo je organizirano isto takvo razigravanje, što je odlično podiglo atmosferu jer iako nisu svi bili prvi, bilo je puno pobjednika.

Image Hosted by ImageShack.us

Da...čekao sam dugo da velim kako smo prošli...a ova slika govori svoju priču.. ono najvažnije: gdje je pršut? nažalost nema pršuta. Darjan i ja smo osvojili treće mjesto!
I jel se možemo mjeriti s igračima države koja je u tom čuvenom itsf-u? definitivno.
Nakon divljeg starta u grupi B od 6:0, 6:0, 6:1... moja upala je počela uzimati danak našoj igri i tako smo u skupini izgubili jednu utakmicu pošteno 1:6 od dvojice malo starijih igrača... i kao drugi krenuli kroz repasaž. Dobili smo i tu tekmu iako sam počeo previše varirati u svojoj igri i na kraju nisam baš ponosan što sam tu tekmu dopustio sam se bi da s tolko petica dobijemo...al šta se može...
Stigli u polufinale na neporaženu prvouvrštenu ekipu iz A grupe Strojane... i pali. Svaka čast Darjanu, ali ja nisam več ni mogao stajati na nogama. Toliko iscrpljen stvarno nisam dugo bio... i to nas je koštalo mojih loptica na trojki, zapravo njih uopće nije ni bilo..i samo je bilo pitanje kad će Darjan morat popustiti močnom Napadaču.
Nakon pauze malo sam se sabrao i utakmicu za treće mjesto odigrali smo s Darjanom u napadu i samnom na golu.. i dobili zujo

Image Hosted by ImageShack.us

Soki i Ifcha krenuli su baš obrnuto - izgubili prve dvije partije u skupini a onda gadno naprijed, nažalost na kraju su bili 4uvršteni i nisu mogli proći u polufinale... ali njih dvojica su napravili nešto drugo - jedini su na turniru bili koji nisu izgubili (5:5 u skupini) od Strojana - ekipe bez ijednog poraza ili izgubljenog seta do samog kraja.
Dečki su se stvarno trudili, no nisu imali sreće... malo prekasno ih je krenulo, ali pokazali su i oni od čega su napravljeni

Image Hosted by ImageShack.us

Strojana - obrambeni lijevo, i napadač - David.s pravo sa pršutom u ruci. Veli Rok da su jedni od 3najjača para u Sloveniji na fa.bi-ju. A ono što ja mogu reći je na kraju --svaka čast!.
David nas se od svih igrača najviše dojmio - ubojit i konstantan - stvarno bezobrazno dobar igrač. Definitivno jedan od najboljih napadača koje sad mogu reći da znam. 12-u drugi kut, toliko močno i brzo da nije za vjerovat. Isto tako dijagonale s 3ćim i u prvi i u drugi kut. I sve to s odličnim osjećajem za bake u pravo vrijeme i strašnim dodavanjem 5-3. Opak. Stvarno opak. Ali to nije sve - on je jedini igrač za kog znam da na fa.bi-ju može dignut loptu i napravil AERIAL! imam i snimljeno, i aerial i dosta drugih partija...i jedva čekam da ozdravim i da pokušam po predlošku i ja uvježbat aerial.

Video youtube David aerial

Pozvali smo sve njih i na turnir u Čakovec - u Fortunu, i već nam ih je par reklo da bi stvarno mogli doći...čemu se jako veselim. no još ćemo mi njima postali "uradno povabilo"wave

a do 5.1 nestat će i moje upale, 5ica se neće brojit a i parovi će biti usklađeni, mada i ove dananje kombinacije bile su vrhunske unatoč razini neuigranosti... a tu je uvijek i domaći teren :)

i da, ono sto sam primjetio da nemaju bas tolko dobre golmane kolko ih imamo mi, zato me strasno zanima kakav ce to bit sukob... bas smo u auto spominjali Domenikov trzaj, Mariove golove, Romanovu bravu,Franca, Tihija, Šomija, Rusanovog oca, Željka, Laca... i ostale naše obrambenjake :)

ps:
evo još neke djelove borbe za prvo i trece mjesto....

Video Finale

Video - borba za trece mjesto

ps: šećer na kraju:
Image Hosted by ImageShack.us

što god mi imali..imaju Slovenci nešto što mi (zasad) nemamo.. i na čemu i moramo biti zavidni!

pss: MAJICE! niste valjda zaboravili.... nažalost mislim da je prije turnira ovo nemoguća misija.. ali ajde da dogovorimo osnove - svimja crne pamučne majice? logo naprijed, iza ime? ..moze?

23.12.2007. u 03:16 • 18 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

utorak, 18.12.2007.

greva do dežele??

Bok Antonio, evo jedan prijedlog: ako skupiš 6 zainteresiranih za onaj
turnir u Izoli (22.12) mogli bi iznajmit kombi i vozača. Put tamo i
natrag bio bi 170kn po osobi, a to je fakat ok cijena. Računica: 240km
do Izole i još toliko nazad = 480km * 2,5kn/km + cestarina za kombi u
oba smjera i raspoređeno na 8 ljudi (6 ljudi + rista i ja) iznosi cca.
170kn po osobi.
Sve to možeš provjeriti na http://www.viamichelin.com samo u 'departure'
upiši Croatia, Zagreb, Ilica, a u 'destination' Slovenia, Izola.
Čovjeku koji bi nas eventualno vozio mogu javiti do preksutra ujutro.
Živio,

ifcha


... šta velite..ili se bolje isplati ići s autom?? Kolko znam, zasad smo zainteresirani bili Darjan, Mišel, ja, možda Stjepan... i sve to u fazi pregovaranja...

npr ja mislim da je svejedno bolje i isplatljivije ici s autom - gdje bi za tih 480km, s autom koji trosi cca 10l, ak nas se vozi cetvorica svaki dao kojih 80tak kuna... (bez cestarine, jer ni ne znam kolko je :) )

Sto se pak ljudi koji bi isli ..zasad smo Darjan i ja najsigurniji i igrali bi kao par, a dajte se javite dal je jos ko u prici..malo cu sad jos okolo poslat poruke... ali ajde, ajde.. )

(Domeniko, a ti - jel ides? belj),

ps::: imam jednu odličnu vijest za sve nas... al jos ju nesmim reči :) zabranio mi don o meniko.

18.12.2007. u 17:32 • 13 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

subota, 15.12.2007.

proradio blog pa: rezultati i kalčeto!!


____________________________________
____________________________________
KONAČni REZULTATI:::
datumi: zbog nedostupnosti bloga neki su mi se javili, ali ne preko komentara... uglavnom - pokazali ste svoje i oni datumi koje bi mi htjeli su znači odlučeni:
1. 05.01
2. 12.01
3. 19.01
Sad bi lijepo ja, tj. svi mi zamolili Vasu, Tihija i ostalo društvo da posjete lijepo šefa u Frotuni i dogovore za tu sobotu. Išao bi i ja, ali pošto sam u Zagrebu ne stignem - nadam se da će već danas-sutra dečki to obaviti da možemo konačno i početi s fazom B :))

Što se tiče pojedinačnog igranja vjerojatno ćemo ga organizirat ako se igra u parovima neće protegnuti pre predugo. Vjerojatno neće jer smislit ćemo najbolji sistem da osiguramo neko predvidljivije trajanje svega toga skupa. Post o pravilima i samom tipu turnira objavit ću kroz tjedan/dva - da stignete i komentirat ako se nekome nešto ne dopadne..

Kolko sam obavještem parovi će izgledat otprilike ovako:
1. Ivan i Marjan Rusan
2. Stojko i Siniša
3. Roman i ja
4. Domeniko i Jan
5. Darjan i Sebo
6. Matija i Kićo
7. Pero i Mario
8. Mikuš i Štef
9. Kiki i Lac
10.
11. pod ova četiri broja su Vasa, Misho, Tihi, Emi
12.Saša, Pero P, Nikola, Sandi, no za njih točno ne znam kako će izgledati parovi
13.
14....priča se da se okuplja i neko starije društvo stolnonogometaša da nam pokaže igre iz svojih generacija, a definitivno će se nać još dosta parova koji tek trebaju saznati za turnir dok uopće objavimo da će se održati.
..također ima još par ljudi koji mislim da namjeravaju doći ali isto tako nisam siguran za njihove parove.

____________________________________
____________________________________

Dalje u postu mail Roka Slokara - predsjednika stolnonogometaša Slovenije... thx Matiji da se im je javio..



Zdravo,

lepo je videti, da se tudi pri vas nekaj dogaja... Mi smo zvezo ustanovili šele letos in imamo vse skupaj samo 4 klube, vendar se trudimo, da bi
namizni nogomet spromovirali in naredili bolj prepoznaven. Seveda je tudi pri nas prvotni cilj zabavati ljudi, tako smo največje število članov
pridobili s pomočjo Lige Kalčeto, ki poteka na slovenski Obali - igra se na FABI mizi in po turnirjih je ponavadi žur do jutra - poglej slike!

SLIKE!

Liga trenutno poteka že tretjeleto zapored.
Drugače pa imamo podobne težave kot vi, ker moramo uvesti novo mizo za igranje nogometa. Vsi smo namreč bili navajeni igrati na FABI mizi. Letošnje državno prvenstvo je bilo izvedeno na Garlando mizah, na katere so se eni že privadili, drugi pa imajo nekaj več težav. Sam sem
potreboval kakšne tri mesece, da sem se naučil osnove nove tehnike igranja (pin, snake), ki jo omogočajo mize z igralci na konus.

Trudimo se, da bi v kratkem pripeljali še kakšno drugo mizo v Slovenijo - trenutno si ogledujemo Tornado, ki smo ga v St. Vincentu ocenili kot najboljšo od uradnih miz...

No, sporoči, ko boste imeli kakšen turnir na hrvaškem, pa bomo prišli kaj pogledati, če ne bo predaleč. Hkrati pa vas vabim, da pridete v Izolo na naš naslednji FABI turnir Lige Kalčeto
- 22.12.2007 ob 16.00! Več pa piše na našem forumu.

FORUM!

LP!

Rok Slokar
ZNNS - predsednik
rok.slokar@znns.si


Ovim putem se zahvaljujem Roku i ZNNS-u, i nadam se da kad se mi tu u Hrvatskoj malo poorganiziramo da nećemo ni na neki međususjedski turnir dugo čekati. Valjda niste zaboravili na ovaj blog, ali definitivno ste pozvani na naš turnir koji će se održati početkom 1mjeseca u Strahonincu kod Čakovca - znači bliže nejde yes

15.12.2007. u 12:56 • 8 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

petak, 07.12.2007.

Velika pitanja & IZBORI za (turnir) 2008. u Čakovcu


____________________________________
____________________________________
PRIVRMENI REZULTATI:::
datumi:
05.01 = 32 b.
12.01 = 16 b.
19.01 = 3 b.
26.01 = 0 b.

pojedinačno igranje:
DA / UKUPNO
12 / 18 = 66.6% ZA

zasad glasalo 18 ljudi: : Ifcha, M.Rusan, Stojko, Siniša, Vasa, Nikola, Tihi, Dominik, Matija, Domeniko, Pero,Kiki, Lac, Mario, Davor, Saša, Roman, ja

ps: nakon što izaberemo datume itd. objavit ću i popis parova... pa možda ako netko i nema para može ovdje nać nekog s kim će igrat.
_____________________________________
_____________________________________
I ovaj put u postu više svari:

1. poslao sam poruku na broj koji je Davor ostavio u komentarima i...reakcije je bilo. Ubrzo nakon toga nazvao me Željko iz Rijeke (između ostalog i pobjednik T-mobile turnira...) i dobrih 15tak minuta smo razgovarali... i? što sam saznao? Što sam čuo? I dobro i loše. I ono što sam znao i ono čega sam s bojao. pa da počnem..

I ja, a pretpostavljam i dosta drugih smo mislili da oni tamo imaju nešto bolje organizirano sve to..što izgleda nije slučaj; naime..oni imaju klub, ali to nije bilo dovoljno da im grad da neki prostor..gdje se stvara i najveći problem zašto ne treniraju nešto češće... veli Željko da bi za to bio potreban savez na razini Hrvatske, a takav savez se može organizirati ako postoje barem 3 formalna kluba. Čime logično zaključujem da ako i napravimo jedan klub nismo "ništa" (još) postigli.... pa bi vjerojatnije ovo naše nastojanje trebalo ipak podjeliti na 2 il 3 kluba - Zagreb, Međimurje, a sad Jaska ako ih ima dovoljno brojčano i dovoljno voljnih mogu biti za sebe, a mogu i zajedno s Zagrebom.

Tu dolazim do onoga što meni najteže pada... do toga da treba donijeti jednu veliku odluku - želimo li parirati svijetu? nije sad bitno koliko je to moguće..bitno je to da na fa.bi.-u to nije moguće. Stol jednostavno nje odobren od svjetskih niti europskih organizacija. - što je već i prije Ifcha naglasio u svojem mailu. I što dalje?
Imamo 2opcije kako ja to vidim.
1. ostati na fa.bi-u i probat profurat fa.bi bar u Hrvatskoj, ali nažalost to bi bio i vrhunac... ili
2. promijenit stol. Prebacit se na Roberto sport, Garlando ili neki drugi "odobreni" stol.

Subjektivno - skloniji sam prvoj opciji iz same činjenice da smo već zakasnili. Sve te godine potraćene na krivom stolu..s tim se ne bih mogao pomiriti. Probao sam igrat na drugim stolovima i jednostavno kolko god me išlo na tim stolovima ja sam bar upola slabiji igrač. I kolko vremena bi trebalo da ovu "kvalitetu" koju imamo na fa.bi.-u počinjemo dostizat i na drugom tom stolu...? il još važnije - gdje? pa u Hrvatskoj opće nema tih stolova... u svakom petom gradu jedan stol. - tu sad opet dva pravca razmišljnja...
1. pozitivno - i preko Ifche i preko Željka saznao sam da imamo šanse preko dobavljača Garlando stolova za Hrvasku - ako bi osnuli te klubove tj savez - preko nekih sponzora i dobiti par stolova, recimo po jedan za svaki klub.
2.negativno - znači na 3 stola bi mi morali postat svjetska klasa? tu nisam pesimističan, tu sam realan kad velim da je to nemoguće. Iz najmanjeg razloga što mislim da sam ja svoje glavne godine za učenje stolnog već prošao. Ne vidim se da imam tolko vremena u budućnosti. Ne znam što vi tu mislite...

Ono o čemu još posebno Željko govori je to da bi morali počet igrat po pravilima. Mislim da je tu najmanji problem, no razlika koju donose ta pravila su za neke igrače prilično revolucionarna..neke bacaju u drugi plan dok neke dižu puno više..
(neka ta pravila:)
- svaka nova loptica se stavlja na peticu onoj ekipi koja je gol primila.
- da bi se nova loptica predala na trojku potrebno je bar jedno dodavanje prije toga, u suprotnom je faul.
- loptice koje su skočile izvan stola vraćaju se protivniku onog koji ju je izbacio.
- gol peticom vrijedi
- loptica na trojku može doći samo kroz protivnikovu peticu, ne ako je npr. preskočila.
- lopta koja je bila u gola, ali iskocila broji se kao gol
- igraci smiju mijenjat svoje pozicije nakon svake nove loptice, ali i tehničkog faula.
- dok se sprema za udarac nije dopusteno ometanje npr. lupanje peticom, niti njeno pomicanje prije udarca

...Finta je u tome da svaki stol ima "svoje" poteze,udarce koji su najbolji i najprofitabilniji. na fa.bi-u postoji puno takvih udaraca...dok ako ste gledali igru na bilo kojem drugom stolu - ona se svodi na razbijanje peticom i na snake-ove i pin-ove na trojki. Drugog skoro da nema. Meni se npr. ta igra uopće ne sviđa, al to je samo moje mišljenje. Što se tiče ovih pravila gore navedenih-ona se mi dopadaju i bilo bi dobro da ih počnemo upotrebljavat...naravno ne još na turniru, nego onako...polako..ovisno o tome šta namjeravamo dalje...

EDIT:::
na sve ovo prije receno htio bih dodati i cinjenicu da nismo jedini koji igraju na fabiju i zato imaju problema ubacit se u neke ITSF (International Table Soccer Federation) turnire. Zapravo je prica i strka oko fa.bi stola jedna od najvećih što se stolnog nogometa tiče; naime veliki broj igrača i u Kanadi i nekim drugim zemljama, a pogotovo u Italiji i Sloveniji igra na njemu i zasto ne bi to bio nas cilj onda? okupit to drustvo...
evo par random linkova na neke forume itd s tom tematikom..


to FABI or not to FABI
http://www.saskfoos.com
union liga v namiznem nogometu

jer kolko kuzim najgore stvari oko samog fabija su to jer je duplo laksi od drugih stolova (mada meni i ne djeluje tako), golovi su premali (hehe...pa normalno, zato je i potrebno mjece da bi se zabilo.. garlando je npr cisto obrnuto), a najgore je to sto je fabi dizajniran za "fastball", a ne za "passing" ...a tu i ne kuzim kaj s tim hocu reci...

i tu me jos zanima sto vi mislite o tim pravilima...da probamo preci na njih?

_______________________________________
_______________________________________
IZBORI ZA TURNIR U ČAKOVCU!!!
_______________________________________
_______________________________________

1. datum!
dogovoreno je - igrat će se poslije Nove, i to jednu subotu - na vama je da odaberete koju...pošto postoji šansa da neku subotu ne bi mogli od tih svatko nek izabere dva datuma - onaj najbolji i onaj malo manje bolji. 2boda za prvi, 1bod za drugi.
na izbor:

5.1 ?
12.1?
19.1?
26.1?

2. pojedninačno igranje
ukoliko bi turnir u parovima završio u neko razumno vrijeme oni koji bi htjeli igrat mogli bi i idigrat jedan pojedinačni turnir. jeste li za tu opciju ili ne?

od vas očekujem da napišete:

ime-----datum za 2boda-----datum za 1bod-----pojedinačno igranje(Da / Ne)

evo ja odmah pišem:

antonio-------5.1-------------------12.1.---------------------------DA

... na kraju ćemo vidjet koji su datumi najzastupljeniji pa se onda lako odabere... i zamolio bih vas da SVI glasate. Bar oni koji namjeravaju doći.
Ovo glasanje traje tjedan dana - i MAKSIMALNO TJEDAN DANA. (još 2 dana)

__________________________________
__________________________________

07.12.2007. u 17:51 • 38 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

srijeda, 05.12.2007.

mail by Ifcha - volume 2.

evo bar netko me sluša i šalje svoja razmišljanja ovim putem svima nama / vama.

za početak dvije opaske i molba da skupite živčeke na hrpu jer nije riječ o sladoledu od vanilije.

Prva : amaterizam je sladak i uživat ćemo u njemu još dosta dugo prije nego zakoračimo u polu profesionalizam (Što je realni plafon u naŠim prilikama), a taj slijedeći korak moguće je postići samo enormnim naporima sviju nas i tu se u potpunosti slažem s Antoniom. Naime, bilo bi poželjno da, kao minimum, barem češće komentirate predložene teme jer će prije ili kasnije nekom sinut kako da fokusira i unaprijedi energiju kojom pristupamo tom našem prokletom poroku, bilo kao asocijacija na već iznešenu ideju ili kao originalna zamisao, ali niŠta se neće dogoditi ako se nastavi njegovati kultura voajerizma!
Druga : da pokažem i dokažem hrvatstvo u nečemu se moram i suprotstaviti Antoniu! :) Treba forsirat i pucat visoko (klubovi, savezi, lige) jer se u pravilu zadani ciljevi rijetko kad u cjelini ostvare, ali ono što će se dogoditi u tim nastojanjima barem neće biti blizu nule. Siguran sam da negdje postoji izreka (al sam lijen tražit autora pa bum ju odmucal napamet): TRAŽI IZNAD SVIH OČEKIVANJA, DA BI DOBIO ONO ŠTO SI PRIŽELJKUJEŠ i to je jedini način kako možemo naprijed.

Zato predlažem da krenemo ovim smjerom : osnovati nekoliko udruga građana/stolnonogometnih klubova postojanje kojih je preduvjet za osnivanje saveza na razini grada, županije i u konačnici države. Čemu sav taj formalizam? Dakle, da bismo mogli pristupiti novčanim sredstvima (gradskim i državnim, a napose međunarodnim, gdje su nam, ruku na srce, šanse najizglednije), gradskim prostorima (za potrebe druženja, treninga i turnira) te međunarodnim asocijacijama moramo izgraditi kredibilitet. To možemo jedino kroz ponuđene nam društvene institucije i propisane postupke.

Kako bih nam svima olakšao život nudim dvije opcije:
1. kolektivno samoubojstvo koje ćemo prišit zloj vanzemaljskoj rasi mrzitelja stolnog nogometa i njegovih vatrenih igrača ili
2. opis procedure, popis potrebnih dokumenata i njih same.

Želim vjerovati da ste, svi vi koji ovo čitate, skloniji prvoj varijanti i zato bi to trebali odgodit bar do iza turnira u Čakovcu :) Nepokolebljivima koji misle kako je život i dalje u modi usprkos skupoći stojim na raspolaganju i spreman sam dodatno pojasniti i proširiti ovo šturo izlaganje na 100noga@gmail.com

živjeli
vaš ifcha

P.S. materija je iznimno opsežna pa hrpu pojašnjenja i razmišljanja nisam fizički u stanju iznijeti ali rado ću ih podijeliti sa svakim čiji su živci i dalje na hrpi s obzirom na to da nisam iskazao dužno štovanje sladoledu od vanilije.


ps: nadam se da ste primjetili i neke nove sličice s desne strane i opise u njima... imam inače spreman i još jedan novi post pa..kroz par dana...

pss: ifcha je prilozio pa imam jedan .rar fajl sa svom potrebnom dokumentacijom i ostalom tematikom ( kako? zašto? )..pa ako nekog zanima slobodno veli i ja saljem na mail ili drugacije..

psss: ima ko skype? cisto da se cesce cujemo svi...

pssss: da ne bi samo oni veliki i pokvareni imali IZBORE, objavljujem post u petak gdje i vi (i vaš brat također) imate pravo glasa... a odlučivalo bude se o datumu turnira u čakovcu, i o načinu turnira! (i naravno da li dolazite)

05.12.2007. u 15:12 • 14 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

ponedjeljak, 03.12.2007.

Stolnonogometni klub bez imena

U ovom postu dvije stvari...

1. Stolnonogometni klubovi
- prvo da spomenem da mi je i ifcha poslao mail, ali malo mozda ozbiljniji na tu temu - pa cu ga objavit kroz koji dan. Malo sam googlao i naišao na neke udruge:

Stolnonogometni Klub "Nova Gradiška" Nova Gradiška
K.Zvonimira 2, 35400 Nova Gradiška

Stolnonogometni Klub Drava
Magdalenska 2, 48000 Koprivnica

Stolnonogometni Klub Kupa
Polje 12, 47280 Ozalj

Stolnonogometni Klub Maksimir
Maksimirska Ulica 109/Ii, 10000 Zagreb

Stolnonogometni Klub Rijeka
Save Jugo Bujkove 6, 51000 Rijeka
Mob.: 091 536 68 355
...
nažalost nema drugih brojeva ni mailova osim ovog iz Rijeke, pa šta velite da se javimo i izazovemo ih na koji prijateljski trening naughty
Ili ima ko neke druge kontakte? Pa ono, ako ništa drugo obavjestimo i njih za turnir poslije Nove.
ps: Ima ko kakvih prijedloga za ime "našeg kluba" ? Iako nismo formalni zasad, mislim da smo dovoljno kompaktni da izaberemo neko zajedničko ime. Što se mene tiče logo već imamo dead

2. Nedjelja u Ponti-u

Image Hosted by ImageShack.us

Evo, mislim da se iz priloženog vidi da je bila odlična atmosfera - a i sama igra na razini. bilo nas je u jedom trenu mislim opet 14..pa da pokušam nabrojiti: Siniša i Željko, Darjan i Dominik, Stjepan i Mikuš, Kiki i Lac, Soki i Franc, Ifcha, ja i još dvojica koje nisam na kraju upoznao.

Image Hosted by ImageShack.us

Igralo se puno i igralo se jeftino greedy, par trikova iz rukava i stolovi su bili iznimno darežljivi. Ponti se, iako bi se moglo poraditi na osvjetljenju, nameće kao jedno od dobrih mjesta za buduće dogovore. Kako nas je u nekim trenucima bilo i neparan broj parovi nisu bili stalni,a to mi je i poseban užitak nekad - da vidim kako se neki igrači zajedno znaju dobro uklopiti.

Image Hosted by ImageShack.us

Teško mi je ovaj put opisati tko je kako igrao jer nisam ni sa svima dobio prilike igrati nešto posebno, ali ono što jesam zapamtio je definitivno da je Sinišu išlo :) U paru smo napravili niz od oko 20tak partija...baš sam bio raspoložen hehe :).
također - opet mi se dopalo kako igra Franc,a posebno kako puca...Preciznost mu je na razini - al baš zato je nekad i malo predvidljiv :) jer ga se zna zeznut s tim da mu se pokaže rupa - a onda pomakne obrana. Unatoč tome - često je prebrz i za to. Dalje desno na slici su Darjan i jedan od dvojice koje ne znam. Darjan mi je djelovao prilično nezainteresirano, ali svejedno je svoj posao i iz obrane i napada radio kao i inače. A kolko čujem njima (Darjanu, Dominiku, Stjepanu i Mikušu) nije bilo ni dosta do 11, pa su kasnije još otišli u game..

Image Hosted by ImageShack.us

Dominik i Mikuš - bili uvijek na "onom drugom" stolu i kolko sam primjetio dobro im je išlo...ali njihovu igru će drugi moći bolje iskomentirati

Image Hosted by ImageShack.us

Neki došli autom, neki pješice il tramvajem...a neki lagano na dva kotača :))

Image Hosted by ImageShack.us

I na ovoj i na slici prije - u pozadini - Kiki i Lac. Gadna dvojka otjerala me sa stola nekoliko puta, jaku želju za osvetom su imali igleda :). Imali su partije u kojima su obojica blistali. Kikija je išao onaj njegov 122, Lac opet izbijao onim nezgodnim putanjama koje često završavaju i u golu.

Image Hosted by ImageShack.us

I u paru sa Stjepanom imao sam odličan niz. Kao dva napadača često smo se i mjenjali - ali mislim da je bio malo sigurniji od mene na golu. A on - i iz obrane, i iz napada - pucao i pogađao bez respekta.

Šteta što na kraju nije Vasa mogao doći i povući još kojeg Međimurca sa sobom...al bit će prilike.

... i kao uvijek, ako itko ima što za dodati... :)

03.12.2007. u 14:14 • 11 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (8)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Pozdrav! "Mi" smo jedno malo veće društvo zaljubljenika u stolni nogomet. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i u fazi smo stvaranja stolnonogometnih klubova. Zasad postoji 4 kluba (Fest iz Čakovca, Sten & Zg foss iz Zagreba, te Snk Rijeka iz Rijeke), no taj se broj povećava kao i broj naših članova. Članom smatramo zapravo bilokoga tko želi na bilokoji način unaprijedit stolni u Hrvatskoj,na neki način da ga podignemo iz igre u sport.

Image Hosted by ImageShack.us

igraci, turniri, kontakti, pravila, trikovi, savjeti i mnogo drugog vezenog za stolni nogomet..

KONTAKTI:
- moj mobitel: 098 929 6886
- e-mail: myway-lp@net.hr
myway.lpu@gmail.com
- icq : 102 800 019

Javite ako imate kakvih slika, vijesti o turnirima, ili ako ste možda za partiju il dvije

GALERIJA
.............................................
pozivam SVE koji posjete ovaj blog da se jave preko komentara, ako hoće i pridruže, a isto tako i svakoga koga znam da se javi i veli da li se može na njega računat..




ja, Antonio



- 22 godine, FER-ovac. Inače sam iz Mačkovca kraj Čakovca, ali studiram u Zagrebu gdje i živim u stanu s još 3 cimera (Roman, Leon, Toma).
Postao ovisan o stolnom nogometu negdje početkom 2. razreda srednje škole... Znači, igram već 6-7 godina pa mogu reći da sam postao i prilično dobar sretan ... Otvorio sam blog s namjerom da igrači diljem Hrvatske i šire imaju gdje razmjenjivat iskustva, dogovarat turnire, pa eto i veće stvari kao Ligu i Savez...

LINKOVI

GALERIJA slika

Stranica Željka Stojanovića

ZNNS - Stranica Slovenskog saveza stolnonogometaša

Forum Slovenskog kluba DNN Tornado iz Maribora

YOUTUBE filmici

mishel na t-mobile turniru

mishel - dijagonala

antonio - pokusaj s dvije loptice

Izola turnir:

finale (Strojana vs. BMK)

za 3. mesto (AMK vs. Crocops)

how to aerial David P.

Razno:

mishel u naletu

moja malenkost - kompilacija

Sallus - stolni fudbal

...nadam se da ce se ova rubrika s vremenom sve vise popunjavati





free counter

TURNIRI:::

• Barbara (Maruševac) - 26.7.2008.
• 2nd Johnny (Zagreb) - 5.7.2008.
• Purgeraj (Zagreb) - 29.6.2008.
• Auto camp Ježevac (Krk) - 21.6.2008.
• 2.Fortuna open (Strahoninec) - 7.6.2008.
• 2.Gaj open (Gornji Desinec) - 24.5.2008.
• Mateo (Zagreb) - 26.4.2008.
• Fair Play (Gornji Desinec) - 19.4.2008
• Tarkus (Bjelovar) - 7.3.2008.
• 1.HR vs. SLO (Kopar) - 16.2.2008.
• Gracia (Zagreb) - 2.2.2008
• 1.Fortuna open (strahoninec) - 12.1.2008
• 1.Gaj open (Gornji Desinec) - 20.10.2007
• Purgeraj (Zagreb) - 11.7.2007
• 1st. Johhny (Zagreb) - 7.7.2007.
• Purgeraj (Zagreb) - 5.7.2007
• Legenda (Zagreb) - Ožujak 2007.
• T-mobile (20tak gradova) - proljeće 2006.

(slobodno me upotpunite, ovo je pokušaj pravljenja liste turnira u Hrvatskoj..nekih manjih, nekih većih.. )

IGRAČI/CE - frendovi, poznanici...

(cimeri)



toma
Opak obrambeni, bez taktiziranja - njegove lopte sve traže gol, a uz strašne udarce povlačenjem na donjeg to i nije rijetkost.


roman
(moj partner) Možda i najbolji obrambeni s kim sam ikad igrao. Kad je u formi nemoguće mu je dati gol a puca sa svake pozicije. U držanju igrača drugačiji od velike većine.Ne igra na reflex, no uz namještene lopte nedostižan je i na 3-ki.


leon
jedan od boljih napadaca koje znam, jako brz no najveća kvaliteta mu je u skraćenim udarcima koje primjetis tek kad je prekasno.

nazalost sva trojica mojih cimera igraju sve manje i manje...




misho
prica za sebe, zna bit gadan na 3ki no prvenstveno obrambeni. Puca iz nemogućih situacija a kad krene "za ozbiljno" čita napadače s nevjerojatnom lakoćom.


mišel a.k.a. vasa
najgora noćna mora za obrambene. Ima poseban osjećaj za "privući" i zaustaviti lopticu na 3-ku, neumoran pressing na 5-ci a u povlačenju na srednjeg mu je rijetko tko ravan. Najveća prednost mu je uz brzinu i raspon udaraca s istog mjesta čime demoralizira protivnike.


emi
igra gdje treba, no malo jaci u obrani. Najbolje oružje su mu je jaki udaraci 2-kom gdje nerijetko i pogađa, u fazi obrane igra na postavljanje no reflex mu zna bit nevjerojatan, što dokazuju i njegovi udarci 3-kom.


saša
nepredvidiv. najveća kvaliteta su mu njegove lopte iz obrane koje je nemoguće pročitati a izrazito napreduje njegova preciznost što pretvara te lopte u jedne od najopasnijih. U napadu su mu posebnost kose i dijagonale za koje nema standardne obrane.


nikola
mozda ne najbrži i najprecizniji, ali njegovoj 5-ici nema premca. Kad pukne - pukne. Također taj reflex koristi u napadu gdje lopte koje bježe skreće prema golu, a isto tako i velika nada u gadnom 3-2.


tihi
Brat Nikola i on najkasnije su počeli. Iako kvalitetan napadač formirao se kao obrambeni gdje već sad igra strašno dobro. Iako ima njuh za gol iz obrane, posebno je oštar kod obrane gdje se pouzdaje na nevjerojatan reflex. Po meni najbrže napreduje i posjeduje velik potencijal postati vrhunski obrambeni.


alex / sandi
jači kao obrambeni, s posebnim naglaskom na ofenzivu tj njegove udarce 2-om. No ni u napadu nezanemariv, jer kad proradi do izražaja dolazi njegova brzina pa prijeti sa svih pozicija.


miro
jedan od najkompletnijih igraca koje znam, igra i u napadu i obrani vrhunski. Naglasak stavljam na raznolikost i maštovitost kako u napadu tako i u obrani. Možda najbolji kod upravljanja lopticom i kod same predaje 5-3.


Sve više igrača upoznajem i u Zagrebu, i dalje od kojih bih posebno naveo neke, za koje se i nadam da ću brzo moći nabavit i slike pa da sve to povežem.
zasad:


željko
prvenstveno obrambeni, a kao takav jedan od najboljih koje znam. Koristi dobru mješavinu postavljanja i reflexa, te se brzo prilagođava protivnikovom napadu. Ono što ga izdvaja količina je osjećaja za kose lopte iz obrane, pa čak i one od mante. Također dobar u napadu gdje nerijetko probija obranu dijagonalama.


davor
odličan u obrani gdje nema strpljenja pa je većina njegovih lopti izrazito opasna jer je "iz leta", a isto tako i u napadu gdje obrana često ne stigne reagirati. Naoružan udarcima iz svih smjerova prijetnja je svakome.


siniša
dobar u obrani gdje uvijek traži gol, a još bolji u napadu! Možda nema najširi arsenal no udarac povlačenjem sa srednjim usavršio je do bola. Između igrača - na drugu - na prvu - i najslađa=ravno. Tim udarcem slama protivnike čak i psihički.


darjan
kompletan u obrani i kompletan u napadu. Čvrsta obrana s predobrim nišanom za gol, a u napadu najblaže rečeno - hvata braniče na "krivoj nozi" svom kombinacijom skraćenih na prvu i dijagonala te povlačenjima. Po meni ma jedan od najširih arsenala udaraca.


dominik / sebo
također odličan u obje pozicije no prednost dajem napadu. A tu, kad uhavati ritam - nezaustavljiv. Jedan od boljih na 5ici što mu daje i veliki broj napada gdje mu je guranje daleko na drugi kut ali i skraćeno u prvi kut - najjače oružje. u obrani predobri udarci donjim igracem u svim smjerovima.


jan
može igrat i u obrani i napadu, a u obje pozicije jedan od najagresivnijih tj najjačih udarača koje znam. kod njega nema okolišanja - povlačenje na drugu možda čak i najbrže, a definitivno najglasnije.


domeniko
"trzaj" u punom smislu te riječi. Ima brzinu, ima vještinu i ne čeka što ga čini bezobrazno dobim napadačem, no ipak najčešće obrambeni gdje ne samo da je odličan u defanzivi nego još jači u ofenzivi. - do te mjere da čeka obrambene na kontru s 2kom! (jedan od najboljih golova koje sam vidio)


matija a.k.a. raul
cim se sjetim njega odmah u glavi vidim njegov topovski udarac 3-2, takvu silinu u svakom tom udarcu ne vidim kod nikog drugog. čisti napadač, ali ne i manje dobar u obrani - gdje njegov 1-2 u drugi kut citiram: "para zrak". ako se mu pusti da se razmaše potopit će svakoga.


pero a.k.a. nered
u očitoj prevlasti količine vrhunskih napadača nad obrambenima pero ozbiljno diže prosjek. strašno dobro čita napadače i sama njegova defanziva postaje mu najveća kvaliteta, a nisu rijetkost ni njegovi golovi koji (vjerujte mi) ne padaju slučajno.


mario a.k.a. daiys
igračina. skoro pa dovoljno za njegov opis. moćan i precizan na 3ki gdje mu je od širine arsenala udaraca veća samo brzina istih. a u obrani - ista stvar, ista igra! - zabija s nevjerojatnom lakoćom i definitivno na mom popisu naj-najjačih.


kristijan / kićo
nisam često igrao s njim al ono u čemu se slažemo je da igra bez kompromisa.na sve ili ništa. odlična tehnika i velika brzina - što ga čini jednim od najopasnijih po suprotnički gol. ps: ima jednu maaalu manu ;) koja u svakom slucaju nije vezana za njegovu kvalitetu za stolom, ali da utječe...:)


ivan / Ifcha
Rusan mlađi, u obrani odličan s jednim od najjačih udaraca dvojkom, a još jači kao napadač. Voli dribljat obrambene, ali u samom pucanju bez okolišanja - uvijek maksimalno jako. Izrazito maštovit u napadu i čini mi se da nam još nije pokazao sve što zna.


ivan / soki
veni vidi vici, došao je i odmah nam pokazao kolika je klasa. Nema te obrane koja može izdržat nalet njegovih povlačenja 32 i front-pin ova koje koristi i zabija više nego itko drugi. Sjajan napadač s velikim arsenalom udarac.


franjo / franc
Jak i precizan - takav udarac iz obrane nema bilotko. Odličan i u fazi obrane gdje često i skida one "neobranjive" s izvrsnom dozom tehnike i trzaja.


kiki
mladi Divjak :) strašno neugodan na petici koja mu daje dovoljnu količinu napada na 3ki gdje ima neke čarobne trenutke kad strašnom brzinom zabija 12 u drugi kut, ili povlači kroz sredinu...


emanuel / lac
nekima ono najteže - zaobilaženje protivnika iz obrane njemu je najlakše. super osječaj za golove na prve kuteve, a kad uhvati koncentraciju obranama skida i najboljima


krešo / mikuš
(moram još malo igrat s njim)


vlado
definitivno jedan od najjačih i na 5ici i na 3ki, a izvrstan i kao obrambeni - pogotovo kad puca. odličan tehničar s "najdužim" :) guranjem 1-2 koje je posebno opako, ali puca sa svake pozicije i u svaki kut. Bezobrazno dobar.


Stjepan / Štef
jedan od kompletnijih igrača. igra i obranu i napad vrhunski. Iz obrane najjači su mu udarci na drugu koji su neuhvatljivi ako ih se namjerava "lovit", a u napadu jedan od rijetkih koji izvrsno pogađaju i 1-2 i 3-2.


Šomi
mišo a.k.a legenda ... radi u game-u gdje svakodnevno pokazuje koji je majstor. jedan od najjačih u obrani i u defanzivi, a posebno u ofenzivi gdje i protiv vrhunskog para može sam iz obrane dobit partiju. specijalnost su mu igre 1na1, a to se svatko sam mora uvjerit


ivona


ana


kemo


marijan rusan


mary


zec


jeky


dačo


filip



mladen
...

stane
...

ivo
...

boro
...

još neki zasad bez slika...
(slobodno mi pošaljete na mail da objavim ili promijenim sliku)














Hrvatske Web Stranice