STOLNI NOGOMET u Hrvatskoj

ponedjeljak, 29.10.2007.

priprema za turnir u Čakovcu

nešto se razmišlja o tome da mi u Čakovcu organiziramo neki turnir, al već sad imamo problema s nekim određenim datumom da bi na turnir mogao doći čim veći broj ljudi... i jednini datumi koji nam padaju na pamet su tako 28. i 29.12 - petak i subota poslije Božića, a prije Nove godine.
Razlog zašto tako kasno je i to jer bi htjeli da se to pretvori u popodnevni turnir, a ne kasnonoćni, pa onda otpada sve osim subote,ali nažalost su i subote nekima radne, pa...


uglavnom, dajte malo iskomentirajte ili dajte neki prijedlog da vidimo na čemu smo

29.10.2007. u 11:04 • 3 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

nedjelja, 21.10.2007.

1. Turnir u "Gaj"-u

Image Hosted by ImageShack.us


Kao prvo.. svaka čast svima koji su se uopće pojavili i svima koji su na bilokoji način pomogli organizaciji ovog turnira... a sad treba malo uhodati ovaj način održavanja, dok sistem eliminacije treba još dorade.
Pojavilo se 12 ekipa i turnir je počeo u obećanih 20:00h. Igralo se u 2 skupine od 6 ekipa gdje su prva četiri prolazila dalje u četvrtfininale odnosno daljnji dio natjecanja. Tu je nažalost došlo do nezgodne situacije jer nismo dogovorili nositelje skupina, pa je A skupina ispala puno "jača" od skupine B.

nakon završenih susreta skupine tablice su izgledale ovako:

A:

1. Antonio i Roman 15 (15/6)
2. Baje 12 (14/8)
3. Nema Predaje 6 (11/10)
4. Domeniko i Jan 6 (11/11)
_________________
5. Vasa i Tihi 6 (8/12)
6. Josip i Krešo 0 (3/15)


B:

1. Autopraona Sonax 15 (15/2)
2. Željko i Siniša 12 (12/4)
3. Skafanderi 9 (9/10)
4. Španki i Bule 6 (9/13)
_________________
5. Autsajderi 3 (9/13)
6. Svejedno 0 (3/15)



Igralo se bez kalkuliranja i na kraju su u nekim situacijama odlučivali brojevi osvojenih / izgubljenih setova. Pretpostavka da je A skupina bila jača dokazala se u četvrrtfinalu gdje su sve ekipe iz A skupine bile jače od ekipa skupine B. U četvrtfinalu su 1. i 2. iz skupine zadržavali pravo igranja na "domaćem" terenu, dok su u polufinalu samo (ako bi prošli) tu mogućnost imali 1.,

Četvrtfinala:

Antonio i Roman(A1) vs. Španki i Bule(B4) - bez nekih problema, sa 3:0 prolazak u polufinale bolje ekipe

Autopraona Sonax(B1) vs. Domeniko i Jan(A4) - najzanimljivija tekma četvrtfinala završila 0:3,no mislim da je A. Sonax imala hendikep - alkohol :))

Željko i Siniša(B2) vs. Nema Predaje(A3) - tu se vodio rat i nakon 2:2 i 3:3 Matija iz ekipe Nema Predaje gura svoju ekipu u polufinale

Baje(A2) vs. Skafanderi(B3) - iako su protivnici pružili otpor, Dominik i Darjan su sa 3:1 ipak pokazali da su jači

Polufinala:


Baje vs. Domeniko i Jan - strašna tekma, no sa 4:1 ipak prošli dalje Baje

Antonio i Roman vs. Nema Predaje - nakon preburnog četvrtfinala Nema Predaje nisu se uspjeli sabrat i pružit otpor pa sa 4:0 prolaz u finale.

Za 3. mjesto:

Nema Predaje vs. Domeniko i Jan - kao i u skupini, Domeniko i Jan opet su bili bolji i osvojili 3.mjesto

Finale:

Antonio i Roman vs. Baje - iako su Baje poveli sa 1:4, uslijedio je povratak na 4:4, a zatim su Baje u najboljem mogućem trenutku revanširali poraz iz skupine i zasluženo osvojili 1.mjesto.


Image Hosted by ImageShack.us

Mali (i ne najjasniji) prikaz eliminacijskog djela

Image Hosted by ImageShack.us

Ekipa Baje - Dominik i Darjan mijenjali su pozicije iz tekme u tekmu i tako pokazali da imaju rješenja za svaki problem. nakon 7 i pol sati igre ostali su u najboljoj formi i u napetoj završnici odnjeli pobjedu.

Image Hosted by ImageShack.us

Do samog finala jedina neporažena ekipa, ali Antonio i Roman ipak su pali (prekasno se probudili)

Image Hosted by ImageShack.us

Iako su se "jedva" provukli kroz skupinu Domeniko i Jan pokazali su da imaju straše kombinacije koje zaslužuju 3. mjesto.

Image Hosted by ImageShack.us

Matija i Pero zaluženo među najboljima, i ajde, sad nećemo bacit nikoga u Savu


ps: mislim da cemo se svi slozit da pohvalimo organizatore za odličnu rasvjetu i nagrade za prva mjesta - definitivno primjer koji bi trebalo slijediti.

21.10.2007. u 17:08 • 6 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

četvrtak, 18.10.2007.

Ifcha -

dobih mail... tip je Ivan Rusan i vidim da se dobro uklapa u "ovo" šta mi radimo::

oi Antonio,
znaš ti si nahvalio vagon ljudi, a oni o tebi niti jednu (bar na blogu). e pa, mene impresionira to tvoje preusmjeravanje loptice u koridor za skraćeno povlačenje i guranje na srednjeg u napadu (kaj bi rekli stranci - PULLKICK i PUSHKICK). to sam prvo vidio tebe da radiš i definitivno je potez koji treba usvojiti. ok, znam da si svega toga i ti svjestan al nek se nađe poneko priznanje tu i tamo. po mom skromnom mišljenju te PULL/PUSHKICK i izvrsno odigravanje iz zgloba prema sebi (PULLSHOT) čine turnirskim igračem koji podiže samopouzdanje, i tako izvlači objektivno više, partneru s kojim igraš. Pravo je zadovoljstvo igrati protiv igrača tvoje klase pa ak te volja slobodno me citiraj!

no ovaj mejl nije zamišljen ko hvalospjev nego mi je cilj otvoriti diskusiju o samim stolovima na kojima smo prisiljeni igrati, dosadašnjim iskustvima te naporima da se nekaj promijeni.

-FA.BI. -palac dolje (iako sam pekao zanat (i ispekao upitnu vještinu) na tom stolu kroz cca. 10 godina)!!! to mora da je neka zavjera (nadam se da nije:) ljudi koji se bave iznajmljivanjem zabavnih igara protiv nas igrača jer kolko god neki od nas bili jaki na tom stolu ako poželimo jednog dana promolit nos preko granice nebumo našli FA.BI. na popisu odobrenih stolova ITSF organizacije (http://www.table-soccer.org/), s posljedicom da će nam objektivno slabiji igrači trga guzice (pazi sad kad pohrle iz Iskoraka i Kontre i počnu trenirat samo da bi ih vani trpali^^). znači netko je negdje pokupio to smeće i na njemu zarađuje, a nas truje kamo god krenuli. -LONGONI (caffe bar Mrzla piva) - star, loše održavani stol kojeg također nema na popisu ITSF-a (http://www.table-soccer.org/partners/), ali koji je bio mrak u svojoj mladosti, recimo prije nekih 15 godina! vrhunska kontrola, šipke se ne uvijaju jer prolaze kroz stolove te normalni golovi (a ne kao one jadne isprike za golove i šipke s FA.BI.-ja) -GARLANDO (u zadnje vrijeme rijetki ko poštenje u Hrvata) znam za jedan stol te tvrtke, model DE LUXE koji NE TREBA KOVANICE NITI ŽETONE, a mogli bismo ubrzo dogovorit neki turnirčić na njemu, pa da osjetite dašak opreme zahvaljujući kojoj su Austrijanci prošle godine bili svjetski prvaci u stolnom nogometu. Sad su prvaci Nijemci koji rasturaju LOEWENHART - TECBALL stolove.

tu prestaju moja iskustva s opremom (stolovi i loptice o kojima nije bilo govora ali interesantno je da ih se nitko nikada ne sjeti oprat pa se s vremenom pretvore u neke sjebane dodekaedre). znajte ovo - na bolje se lako naviknuti, a sve je bolje od FA.BI. stolova. i za kraj treba istini pogledat u oči jer čak da se vlasnici kafića (odnosno iznajmljivači zabavnih igara) i odluče držat stolove drugih, nama igračima interesntnijih, proizvođača to sigurno ne će bit top modeli na kojima se vani igraju turniri jer onda oni dugo ne će osjetit profita od stola koji stoji 1000 eura i više. to je nešto na čemu čemo morati poraditi sami kad (i ako) scena ikad dovoljno ojača za nekaj takvog, u sklopu nekakvog kluba ili ITSF trenažnog centra (http://www.table-soccer.org/foosfan/index.php5).

to je sve zasad,
lepi pozdrav

Ifcha


... tolko od njega zasad...a ja razmisljam... i igrao sam na dosta različitih stolova ali činjenica je da iako nije "svjetski priznat" FA.BI. je "NAŠ" stol... i onda sve druge stolove makar bili bolji uspoređujem s njim. i ono što uvijek zaključim je da je fa.bi. - jači! nema tog stola na kojem se može bolje pokazat tehnika i različiti stilovi (ovo je vjerojatno jako ne-objektivno mišljenje sretan )... svi ostali stolovi nekako vuku na snake-shot ove i rollanje što je ok i dečki kojima to ide su stvarno na razini, ali nema tu "onoga" nečega. kod tih udaraca se na kraju svodi na random i na to na koju stranu će se zarolat loptica.
... tako da ja preferiram fa.bi al sam uvijek spreman probati neš drugo...

18.10.2007. u 16:51 • 2 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

srijeda, 17.10.2007.

turnir u subotu - detalji

Evo baš mi se javio Matija i pojasnio malo oko turnira i u najmanju ruku mogu reći da sam jaako zadovoljan






vrijeme i mijesto:
20.10.2007.

Caffe Bar GAJ u Gornjem Desincu
( stara Karlovačka, uz cestu)

početak turnira u 20:00, a prijave se prihvaćaju do 19:30

detalji - financije:
- kotizacija : 100kn (i bez naknadnih plačanja žetona)
1.mjesto: 50% uplate
2.mjesto: 20% ...
3.mjesto: 10% ...

organizacija turnira:
igrat će se na minimalno 2 fa.bi. stola, i igrat će se po skupinama!
znači ovisno o broju parova napravit će se skupine i onda iz njih ravno u četvrtfinale ili polufinale (zasad nepoznato)


sto se tiče dolaska "nas iz Zagreba" nadam se da ćemo se kolegijalno utrpat u par vozila, a veli Matija da i sa Savskog mosta ide bus ravno do G. Desinca tj. stanice koja je 50m od kafića. (20kn je karta)

bilo bi dobro da potvrdite dolazak preko bloga:
zasad (kolko znam) su sigurni::

Roman i ja
Domeniko i Jan
Mišel i Tihomir
Dominik i Darjan
Željko i Siniša
...

17.10.2007. u 14:26 • 10 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

nedjelja, 14.10.2007.

danas???

predložio sam da se danas navečer nađemo svi... možda u nekom kafiću di ima bar 2 stola... pa nas dođe 8 / 10 / 12 ...

evo ja sam za, mislim da i jan i darjan... a dalje javljajte se

14.10.2007. u 13:03 • 4 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

utorak, 09.10.2007.

groznica predturnirske večeri

mislim da smo konačno okupili jedno, pa "društvo" od kojih 20-tak, 30-tak ili više poznanika i igrača (koje će nadam se i dalje rasti) koje po meni može postat temelj za nešto više. Možda sam preoptimističan ili gledam predaleko no ne čini mi se nemoguće da mi onako, unutar sebe napravimo neku organizaciju, neki klub gdje bi svatko mogao kontaktirati svakoga i gdje bi puno lakše bilo organizirat turnire, dogovarat sparinge, ili čak napravit neko natjecanje tipa lige, 1:1 ili u parovima, možda da se oforme i neke rangliste. Jedna od većih prepreka do toga je činjenica da se to "društvo" bar prepolovljuje kad se gleda na to da nismo svi iz istog mjesta.
htio bi da malo iskomentirate ovo, pa da vidimo kako stojimo

Spomenut ću ovdje i to da se mi čini da se puno trenira zadnjih par tjedana otkako su u mislima ovi turniri...
kod nas, u međimurju, možda ne jedna od najpamtljivijih subota, no jedna od onih gdje sam sakupio opet dosta materijala - videa, koje ću čim prođu ovi ispiti iskombinirat i postavljat na net.

Image Hosted by ImageShack.us

tihi i ja u elemetu sretan
Image Hosted by ImageShack.us

posebno moram pohvalit nikolu koji je počeo ubrzano radit na svojim udarcima koji nisu nimalo bezopasni - imam i par snimljenih.

PREGLED by Željko a.k.a. Stojko
također kao što sam rekao prije - nadam se i vašim rezimeima i opisima drugih igrača s kojima ste igrali ili ako biste nekog htijeli pohvaliti ili pokuditi(bez pretjerivanja sretan )

Prvi se odvažio Stojko koji piše:

Ivo
Tehnički najjači igrač s kojim sam igrao. Nažalost gotovo da više ne igra.
Posebno jak u igri 1 na 1. Kontrola lopte strašna. Rola kao nitko drugi koga znam, a lijevom rukom igra neviđeno dobro i zabija iz obrane.
Dobro uočava slabosti u igri i mijenja obranu i napad u skladu s time. Iz obrane jako dobro dodaje svom napadaču (Bori). Vrlo jak na petici. U napadu ima prelijepe kombinacije, a najuobičajenije efikasno oružje mu ne treći-drugi na drugu stativu. To izvodi munjevito. Slično Mišelu i još malo brže. Može zabiti gol kako poželi. Najljepše igra od svih.
Boro
Ivin dugogodišnji partner. Dobar u igri 1 na 1. Udarac iz obrane vrlo precizan i brz. Također iz obrane dobro dodaje u napad (Ivi). Igra tehnički vrlo potkovano i lijepo. Na trojki može puno toga, a najjače su mu kombinacije i dodavanja iz raznih pozicija. Sve to izvodi zavidnom brzinom i ljepotom. On i Ivo su kao Brazil. Može igrati i u napadu i u obrani kao i Ivo sto ih čini jednim od rijetkih parova koji uspješno to i primjenjuju.
Antonio
Jedan od najjačih u igri 1 na 1. Po formaciji napadač. Igra ofenzivno pa mu je u obrani najjače oružje drugi-prvi na drugu stativu topovskom brzinom. Ima dobru kondiciju za puno partija u nizu što je na turnirima važno. U napadu jako dobra petica, a na trojki raznovrstan. Najjače mu je oružje prvi-drugi iz pokreta u drugu polovinu gola. Za obranu je vrlo opasan zbog kontri. Sposoban uočiti slabosti u igri i kod sebe i kod drugih te činiti poboljšanja što mogu rijetki, a njemu to daje priliku da bude još bolji nego što je sada.
...

naughty šta reći na ovo ?
hehe
lijep opis, i ono što ja mogu reći je da se posebno slažem s tim kako Ivo i Boro imaju posebno dobro razvijena dodavanja, što je po meni i prevaga u mom mišljenju da iako su ( i opet - po meni) neki drugi s ove stranice jači 1:1 u igri u parovima stvarno se teško nađe tako dobro uštiman par.
I također, složio bih se s tim da lijevom rukom igra za klasu bolje od većine drugih. Daljnje pohvale morat će sami zaradit tako da ponekad odigram koju s njima... jer što se tiče ljepote igre danas me se u game-u dojmio Vlado kao napadač. tolko zasad - imageshack ne radi kako treba pa ne mogu uploadat slike koje bih htio danas iz game-a
Image Hosted by ImageShack.us


Darijanovi komentari
Ajde da i ja iskomentiram par igrača

Vlado
izraziti napadač, sa širokim spektrom udaraca, koristi i dodavanja i povlačenja s jedne i druge strane i nerjetko ih kombinira sa "bakama", odnosno sporim i neočekivanim loptama. Ima strašnu kontrolu lopte i zato ne igra "iz prve" nego driblja. Na petici neprolazan, al specijalka mu je ipak dodavanje prvi - drugi s mirujućom lopticom. U obrani solidan, također napadački orijentiran.
Stjepan / Štef
više napadački orjentiran, specijalnost mu je dodavanje treći - drugi koje može završiti u bilo kojem dijelu gola i i kad pogodi je nebranjivo. Igra malo brže i često iz prve, na petici solidan. U obrani također dobar, zna zabiti dvojkom s oba igrača.
Šomi a.k.a. legenda
priča za sebe. Igrač s duuugačkim stažem, najčešće igra obranu, gdje stavrno rutinerski skida sve udarce iz obrane i napada, a nerijetko zabije i 3-4 gola i sam dobije partiju. Voli brzu igru, bez puno filozofiranja. i na prvu. U napadu ima daleko najbolje "bake" koje sam vidio, a isto tako iskoristi skoro svaki" otpadak", odnosno loptu koja mu se slučajno odbije. Dodavanja prvi-drugi i treći-drugi su mu munjevita, ali ih rijetko koristi. Jedina mana mu je petica...

...
morat cu definitivno i ja počet koristiti takve nazive za udarce..čisto da se razumijemo o čemu pričamo sretan
a s ovim opisima se definitivno slažem. Ali morat ću ih malo sažet a onda ću i stavit dolje.

...
evo onih obećanih par slikica iz gamea

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


psss:
...komentar dečki iz Jaske:


"...Mozda mala zamjerka,nisi napisao nista o deckima iz Jaske s obzirom na to da smo bili prvi na turniru u karlovcu od 32 ekipe, cetvrti na turniru u Rijeci od kojih 50 ekipa,drugi na turniru u Sigetu i uzeli prva dva mijesta na turniru u Purgeraju...nismo ni mi za bacit bas:)) ....al sve su to slatke brige!
Pozdrav ekipi i vidimo se 20.10.!....a sad...zurimo na vjezbanje!"

..nažalost dečki nisam ZASAD ništa napisao o vama, ali to je čisto iz razloga jer ne igramo puno s vama (nadam se da ćemo to brzo promijeniti) pa i nisam se mogao sjetiti kak svaki igra al evo ako ne prije kad osvanu slike s turnira bit ćete i vi.
a u kvalitetu naravno da ne sumnjam...uostalom dobro smo se roman i ja namučili kad smo protiv vaših ekipa igrali... sretan

09.10.2007. u 17:48 • 12 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

subota, 06.10.2007.

Turnir u Gornjem Desincu - treća sreća

dečkima iz Jaske je žao što je ispalo tako da se turnir još nije mogao održat no Matijinim riječima : "Ovaj put nema zajebancije" ...
novi termin:

20.10.2007.
Caffe Bar GAJ u Gornjem Desincu
( stara Karlovačka, uz cestu)

detalji:
- kotizacija : 100kn
1.mjesto: 50% uplate
2.mjesto: 30% ...
3.mjesto: 20% ...
- 2 fa.bi.-a

Priča se da će bit najbolje ekipe od Zagreba do Karlovca zubo
evo ovim putem možete pomoću komentara najavit svoj dolazak, pa ću sve to uključit u ovaj post.
(Točno vrijeme turnira i ostale sitnice naknadno ću stavit kad saznam)

ps: čuvat ću poruku u kojoj Matija tvrdi da ako sad neće bti turnira da se baca u Savu... držimo ga tu za riječ, pa ako već dođe do toga bar ćemo nešto imat za stavit na blog i youtube.

06.10.2007. u 18:26 • 8 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

the where

"tek sam jučer prvi put čul za myway blog i fala onom nekom tipu i
njegovom bratu koji su me na tvoj blog uputili makar smo im moj rista
i ja sinoć skrpali." ...
dio maila koji sam jučer dobio. fino fino. baš mi je drago da se počelo i širiti ovo, jer to je u biti i glavni cilj. e pa pošto još ne znam dal su ta braća kovačići ili lešnjaki smijeh pozdrav jednima i drugima i hvala na preporukama, i samo tak dalje.

a sad ono važnije: di se igra?
tu ću ja probat popisat neka mjesta na kojima najčešće igramo , a na komentare molim vaše preporuke mjesta tj. kafića ili uopće "prostorija di ima stolnog".
nažalost nemam slika no čim nabavim uklopit ću ih u ovaj post.


GAME SALON - kraj fer-a, trenutno moje najdraže "igralište", za 5kn dobiješ 9 loptica, stol stvarno kvalitetan i održavan, a uvijek je tu i Šomi s kojim je uvijek moguće odigrat koju jambicu 1:1 ili u parovima. između ostalog to je i mjesto gdje se stvarno može nabasat na dobre igrače

MATEO - svima objašnjavam da je to kraj crkve 5 stanica 17icom od save prema prečkom, pa nek tak ostane. Stol je bolji od prosjeka no ipak ne toliko dobar kao u game-u. za 2 kn se dobije 8loptica od kojih su mislim 2 ili 3 neke plastično-očajne zelene, ali šta ćeš.možda ne cijelo vrijeme no poslije 7, 8 i tamo se da naći ozbiljnih igrača.

PTICA - kraj džamije odnosno trga žrtava fašizma (gdje i ja imam stan). 5kuna, mislim 7loptica. Stol stvarno dobar no zna se desit da konobari nemaju žetone za prodat što je apsurd do jaja. Dobra je tamo atmosfera i za otkartat koju partiju bele, ali i za naić na kojeg ozbiljnijeg protivnika.

STROJARSTVO - ovo spominjem reda radi jer slabo se tamo igra, stol je sad neki noviji no nedovoljno dobar za pravu igru. za 5kn 7loptica,

slabo zalazim na druga mjesta pa nisam baš kvalificiran da ih rezimiram. zasad :)

pozdraw. myway

06.10.2007. u 13:25 • 2 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

utorak, 02.10.2007.

krumpiri

Jučer smo Davor, Siniša Željko i ja opet malo zalutali u Mateo. Našla su se još dvojica "domaćih", ali nisam im zapamtio imena (dobar golman, no nije imao napadača na svojoj razini). Željko i Siniša su veliki dio večeri bili jači par, no događale su se stvari koje su me i zaintrigirale da napišem ovaj post. Naime, oko 3/4 pobjeda dobili su nas 4:3, ali skoro u svakoj partiji ko da smo igrali sa hendikepom - nekad jedan, nekad dva, a nekad i tri "krumpira"cry. A kad partija završi 4:3 onda i taj jedan krumpir prevagne. Ne želim tu reći da su nas nezasluženo dobijali, jer igrač večeri definitivno je bio Željko. Igrao je na razini turnira u Johnny-u kad je skidao sve i svašta, a zabijao je i iz obrane i iz napada.

I tu dolazim do glavne stvari.
"barem dva krumpira po partiji nipošto nisu slučajna i sad je već pitanje treba li ih zvati krumpirima" -(Davor) - e o ovome bi se vec dalo pregovarati. ja osobno se slazem s tim. ali sam sebi nikad ne bi dopustio da "igram na krumpire". ja uvijek igram na pobjedu, a to pokusavam na nacin da tih 4 ili 5 loptica koliko je potrebno za pobjedu utrpam bez dodira na igračima ili manti. Nađem rupu i pokušavam je pogoditi.
Mislim da je ta taktika "nabijem je kolko mogu, valjda će se negdje odbiti"headbang dobra kad se igra protiv boljih od sebe odnosno tehnički jačih. Ta se taktika vidi pogotovo jer napadač 5icom skoro nikad ne dodaje lopticu na 3ku nego je nabija pa time povećava šanse da loptica skrene pa završi u golu pa se gol priznaje, ili ako ne uđe u gol da se od zida odbije natrag gdje je pokušava uloviti. Isto tako i kod obrambenog koji loptice ne šalje naprijed izrađenim udarcima nego je pokušava pogoditi kutem da bi se loptica odbila od mante i završila ili u golu ili na 3ki. zujo

no, to je isto dio stolnog nogometa, i pravi će igrači uvijek smišljati načine kako se boriti protiv ove taktike. Davoru i meni je prilično dobro išlo do 3:3 rofl, ali ozbiljno mislim da bi na boljem / ravnijem stolu bili puno jači - jer jedino smo nas dvojica pucali guranjem prvi-drugi te lopte su se u previše slučajeva otkotrljale previše prema golu pa i kad bi je uspjeli udariti kut udarca nije bio dobar.
Više je razloga zašto ne igram na krumpire a možda najvažniji mi je moj vlastiti napredak. I to posebno onaj dio u dodavanju 5ica-3ka koji je najteže usavršit, a mislim da ni ne poznajem igrača koji je u tome toliko dobar koliko bi ja želio biti. - a kako drugačije naučiti nego vježbanjem.

Počeo sam igrat stolni zbog iste svari zbog koje i dan danas uživam u stolnom - kontrole. Divio sam se igračima koji su mogli najbolje kontrolirat lopticu, proigravanjem i pucanjem iz svih smjerova. Zato i sam igram u napadu - gdje sam u mogućnosti i prilici da kad imam lopticu radim s njom što hoću. Ima tu više od pukog zabijanja golova - kad bi bilo tako onda je dovoljan jedan udarac kojeg bi vježbao do dosade. Nema do osjećaja kad zabiješ istom golmanu iz 3 ili 4 različita udarca. Zato ne misim ni da sam približno dovoljno dobar da bi stao na "onome što imam". Svakim udarcem, svakom partijom bliže sam tome - no najbolje u tome je što je to cilj koji je po definiciji nedostižan, pa kao i u mnogim stvarima - i vještinu u stolnom nogometu je nemoguće usavršiti, moguće je samo cijeli život učiti

02.10.2007. u 11:45 • 10 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

ponedjeljak, 01.10.2007.

doobraaa subota u mateu

Previše je energije ostalo "visjeti" u zraku nakon što je turir bio odgođen - pa je subota zapravo bila pravi ispušni ventil. skupilo nas se 7 - i to sve igrača na vrhunskoj razini, a bez slabijih igrača izgledalo je prestrašno. Random posloženi parovi redali su se za stolom po jednom pravilu - pobjednik ostaje. i tako 4 i pol sata... i oko 40ak žetona.

Stvarno duuugo nisam igrao s toliko dobrih igrača na jednom mjestu što je samo po sebi nametalo jedan ubilački ritam thumbup. Prvi su ostali na stolu duže od tri partije tj 3 pobjede Mišel i Siniša, dok su kasnije taj "rekord" rušili Dominik i Roman sa 4 pobjede, a najuspješniji smo se pokazali Darijan i ja sa 5 uzastopnih pobjeda... cool

Snimao sam neke partije tako da poteza i obrana stvarno ima puno, pa radim na nekim kompilacijama koje ću nadam se kroz koji dan stavit na youtube pa linkat na blog.

par slika...
Image Hosted by ImageShack.us

Siniša i Mišel stvarno su se pokazali u dobrom izdanju. Kao primjer kvalitete igrača spominjem Mišela koji je čisti napadač no u subotu je kao obrambeni bio stvarno neprolazan. Dok je Siniša postao poznatiji kao "one man - one shot - one kill"

Image Hosted by ImageShack.us

Dvojica ponajboljih obrambenih - Roman i Željko pokazali su da kad se obrana učvrsti samo ostaje pitanje vremena kada protivnik popušta

Image Hosted by ImageShack.us

Možda u paru nisu pružili najbolju partiju no svaki je za sebe pokazao na kojoj razini igra. Dominik je u trenucima bio nezaustavljiv, a sa čvrstom Romanovom obranom nizali su pobjede. Darjan iako odličan u napadu tek je u obrani pokazao svoje pravo lice kada mu nije bio nikakav problem ni zabit 2 ili 3gola po partiji. yes

...


A mene niko nije htio slikat tuzan
Zezam se...nažalost tad su "crkle" baterije tak da nismo mogli ni dalje snimat ni slikat. Imam zato snimljene i one prave poteze večeri -
Sinišine udarce povlačenjem na 3ki, Romanove golove s dvojkom, Željkove krumpire rofl i fantastične obrane, par golova Dominika, Mišela i Darijana... a nađe se i koja moja kombinacija na 3ki ...(ili koja blamaža na golu belj i ne samo moja hehe )
...
ovime opet pozivam sve da čim više komentiraju da ovaj blog postane aktivniji

01.10.2007. u 01:46 • 3 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (8)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Pozdrav! "Mi" smo jedno malo veće društvo zaljubljenika u stolni nogomet. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i u fazi smo stvaranja stolnonogometnih klubova. Zasad postoji 4 kluba (Fest iz Čakovca, Sten & Zg foss iz Zagreba, te Snk Rijeka iz Rijeke), no taj se broj povećava kao i broj naših članova. Članom smatramo zapravo bilokoga tko želi na bilokoji način unaprijedit stolni u Hrvatskoj,na neki način da ga podignemo iz igre u sport.

Image Hosted by ImageShack.us

igraci, turniri, kontakti, pravila, trikovi, savjeti i mnogo drugog vezenog za stolni nogomet..

KONTAKTI:
- moj mobitel: 098 929 6886
- e-mail: myway-lp@net.hr
myway.lpu@gmail.com
- icq : 102 800 019

Javite ako imate kakvih slika, vijesti o turnirima, ili ako ste možda za partiju il dvije

GALERIJA
.............................................
pozivam SVE koji posjete ovaj blog da se jave preko komentara, ako hoće i pridruže, a isto tako i svakoga koga znam da se javi i veli da li se može na njega računat..




ja, Antonio



- 22 godine, FER-ovac. Inače sam iz Mačkovca kraj Čakovca, ali studiram u Zagrebu gdje i živim u stanu s još 3 cimera (Roman, Leon, Toma).
Postao ovisan o stolnom nogometu negdje početkom 2. razreda srednje škole... Znači, igram već 6-7 godina pa mogu reći da sam postao i prilično dobar sretan ... Otvorio sam blog s namjerom da igrači diljem Hrvatske i šire imaju gdje razmjenjivat iskustva, dogovarat turnire, pa eto i veće stvari kao Ligu i Savez...

LINKOVI

GALERIJA slika

Stranica Željka Stojanovića

ZNNS - Stranica Slovenskog saveza stolnonogometaša

Forum Slovenskog kluba DNN Tornado iz Maribora

YOUTUBE filmici

mishel na t-mobile turniru

mishel - dijagonala

antonio - pokusaj s dvije loptice

Izola turnir:

finale (Strojana vs. BMK)

za 3. mesto (AMK vs. Crocops)

how to aerial David P.

Razno:

mishel u naletu

moja malenkost - kompilacija

Sallus - stolni fudbal

...nadam se da ce se ova rubrika s vremenom sve vise popunjavati





free counter

TURNIRI:::

• Barbara (Maruševac) - 26.7.2008.
• 2nd Johnny (Zagreb) - 5.7.2008.
• Purgeraj (Zagreb) - 29.6.2008.
• Auto camp Ježevac (Krk) - 21.6.2008.
• 2.Fortuna open (Strahoninec) - 7.6.2008.
• 2.Gaj open (Gornji Desinec) - 24.5.2008.
• Mateo (Zagreb) - 26.4.2008.
• Fair Play (Gornji Desinec) - 19.4.2008
• Tarkus (Bjelovar) - 7.3.2008.
• 1.HR vs. SLO (Kopar) - 16.2.2008.
• Gracia (Zagreb) - 2.2.2008
• 1.Fortuna open (strahoninec) - 12.1.2008
• 1.Gaj open (Gornji Desinec) - 20.10.2007
• Purgeraj (Zagreb) - 11.7.2007
• 1st. Johhny (Zagreb) - 7.7.2007.
• Purgeraj (Zagreb) - 5.7.2007
• Legenda (Zagreb) - Ožujak 2007.
• T-mobile (20tak gradova) - proljeće 2006.

(slobodno me upotpunite, ovo je pokušaj pravljenja liste turnira u Hrvatskoj..nekih manjih, nekih većih.. )

IGRAČI/CE - frendovi, poznanici...

(cimeri)



toma
Opak obrambeni, bez taktiziranja - njegove lopte sve traže gol, a uz strašne udarce povlačenjem na donjeg to i nije rijetkost.


roman
(moj partner) Možda i najbolji obrambeni s kim sam ikad igrao. Kad je u formi nemoguće mu je dati gol a puca sa svake pozicije. U držanju igrača drugačiji od velike većine.Ne igra na reflex, no uz namještene lopte nedostižan je i na 3-ki.


leon
jedan od boljih napadaca koje znam, jako brz no najveća kvaliteta mu je u skraćenim udarcima koje primjetis tek kad je prekasno.

nazalost sva trojica mojih cimera igraju sve manje i manje...




misho
prica za sebe, zna bit gadan na 3ki no prvenstveno obrambeni. Puca iz nemogućih situacija a kad krene "za ozbiljno" čita napadače s nevjerojatnom lakoćom.


mišel a.k.a. vasa
najgora noćna mora za obrambene. Ima poseban osjećaj za "privući" i zaustaviti lopticu na 3-ku, neumoran pressing na 5-ci a u povlačenju na srednjeg mu je rijetko tko ravan. Najveća prednost mu je uz brzinu i raspon udaraca s istog mjesta čime demoralizira protivnike.


emi
igra gdje treba, no malo jaci u obrani. Najbolje oružje su mu je jaki udaraci 2-kom gdje nerijetko i pogađa, u fazi obrane igra na postavljanje no reflex mu zna bit nevjerojatan, što dokazuju i njegovi udarci 3-kom.


saša
nepredvidiv. najveća kvaliteta su mu njegove lopte iz obrane koje je nemoguće pročitati a izrazito napreduje njegova preciznost što pretvara te lopte u jedne od najopasnijih. U napadu su mu posebnost kose i dijagonale za koje nema standardne obrane.


nikola
mozda ne najbrži i najprecizniji, ali njegovoj 5-ici nema premca. Kad pukne - pukne. Također taj reflex koristi u napadu gdje lopte koje bježe skreće prema golu, a isto tako i velika nada u gadnom 3-2.


tihi
Brat Nikola i on najkasnije su počeli. Iako kvalitetan napadač formirao se kao obrambeni gdje već sad igra strašno dobro. Iako ima njuh za gol iz obrane, posebno je oštar kod obrane gdje se pouzdaje na nevjerojatan reflex. Po meni najbrže napreduje i posjeduje velik potencijal postati vrhunski obrambeni.


alex / sandi
jači kao obrambeni, s posebnim naglaskom na ofenzivu tj njegove udarce 2-om. No ni u napadu nezanemariv, jer kad proradi do izražaja dolazi njegova brzina pa prijeti sa svih pozicija.


miro
jedan od najkompletnijih igraca koje znam, igra i u napadu i obrani vrhunski. Naglasak stavljam na raznolikost i maštovitost kako u napadu tako i u obrani. Možda najbolji kod upravljanja lopticom i kod same predaje 5-3.


Sve više igrača upoznajem i u Zagrebu, i dalje od kojih bih posebno naveo neke, za koje se i nadam da ću brzo moći nabavit i slike pa da sve to povežem.
zasad:


željko
prvenstveno obrambeni, a kao takav jedan od najboljih koje znam. Koristi dobru mješavinu postavljanja i reflexa, te se brzo prilagođava protivnikovom napadu. Ono što ga izdvaja količina je osjećaja za kose lopte iz obrane, pa čak i one od mante. Također dobar u napadu gdje nerijetko probija obranu dijagonalama.


davor
odličan u obrani gdje nema strpljenja pa je većina njegovih lopti izrazito opasna jer je "iz leta", a isto tako i u napadu gdje obrana često ne stigne reagirati. Naoružan udarcima iz svih smjerova prijetnja je svakome.


siniša
dobar u obrani gdje uvijek traži gol, a još bolji u napadu! Možda nema najširi arsenal no udarac povlačenjem sa srednjim usavršio je do bola. Između igrača - na drugu - na prvu - i najslađa=ravno. Tim udarcem slama protivnike čak i psihički.


darjan
kompletan u obrani i kompletan u napadu. Čvrsta obrana s predobrim nišanom za gol, a u napadu najblaže rečeno - hvata braniče na "krivoj nozi" svom kombinacijom skraćenih na prvu i dijagonala te povlačenjima. Po meni ma jedan od najširih arsenala udaraca.


dominik / sebo
također odličan u obje pozicije no prednost dajem napadu. A tu, kad uhavati ritam - nezaustavljiv. Jedan od boljih na 5ici što mu daje i veliki broj napada gdje mu je guranje daleko na drugi kut ali i skraćeno u prvi kut - najjače oružje. u obrani predobri udarci donjim igracem u svim smjerovima.


jan
može igrat i u obrani i napadu, a u obje pozicije jedan od najagresivnijih tj najjačih udarača koje znam. kod njega nema okolišanja - povlačenje na drugu možda čak i najbrže, a definitivno najglasnije.


domeniko
"trzaj" u punom smislu te riječi. Ima brzinu, ima vještinu i ne čeka što ga čini bezobrazno dobim napadačem, no ipak najčešće obrambeni gdje ne samo da je odličan u defanzivi nego još jači u ofenzivi. - do te mjere da čeka obrambene na kontru s 2kom! (jedan od najboljih golova koje sam vidio)


matija a.k.a. raul
cim se sjetim njega odmah u glavi vidim njegov topovski udarac 3-2, takvu silinu u svakom tom udarcu ne vidim kod nikog drugog. čisti napadač, ali ne i manje dobar u obrani - gdje njegov 1-2 u drugi kut citiram: "para zrak". ako se mu pusti da se razmaše potopit će svakoga.


pero a.k.a. nered
u očitoj prevlasti količine vrhunskih napadača nad obrambenima pero ozbiljno diže prosjek. strašno dobro čita napadače i sama njegova defanziva postaje mu najveća kvaliteta, a nisu rijetkost ni njegovi golovi koji (vjerujte mi) ne padaju slučajno.


mario a.k.a. daiys
igračina. skoro pa dovoljno za njegov opis. moćan i precizan na 3ki gdje mu je od širine arsenala udaraca veća samo brzina istih. a u obrani - ista stvar, ista igra! - zabija s nevjerojatnom lakoćom i definitivno na mom popisu naj-najjačih.


kristijan / kićo
nisam često igrao s njim al ono u čemu se slažemo je da igra bez kompromisa.na sve ili ništa. odlična tehnika i velika brzina - što ga čini jednim od najopasnijih po suprotnički gol. ps: ima jednu maaalu manu ;) koja u svakom slucaju nije vezana za njegovu kvalitetu za stolom, ali da utječe...:)


ivan / Ifcha
Rusan mlađi, u obrani odličan s jednim od najjačih udaraca dvojkom, a još jači kao napadač. Voli dribljat obrambene, ali u samom pucanju bez okolišanja - uvijek maksimalno jako. Izrazito maštovit u napadu i čini mi se da nam još nije pokazao sve što zna.


ivan / soki
veni vidi vici, došao je i odmah nam pokazao kolika je klasa. Nema te obrane koja može izdržat nalet njegovih povlačenja 32 i front-pin ova koje koristi i zabija više nego itko drugi. Sjajan napadač s velikim arsenalom udarac.


franjo / franc
Jak i precizan - takav udarac iz obrane nema bilotko. Odličan i u fazi obrane gdje često i skida one "neobranjive" s izvrsnom dozom tehnike i trzaja.


kiki
mladi Divjak :) strašno neugodan na petici koja mu daje dovoljnu količinu napada na 3ki gdje ima neke čarobne trenutke kad strašnom brzinom zabija 12 u drugi kut, ili povlači kroz sredinu...


emanuel / lac
nekima ono najteže - zaobilaženje protivnika iz obrane njemu je najlakše. super osječaj za golove na prve kuteve, a kad uhvati koncentraciju obranama skida i najboljima


krešo / mikuš
(moram još malo igrat s njim)


vlado
definitivno jedan od najjačih i na 5ici i na 3ki, a izvrstan i kao obrambeni - pogotovo kad puca. odličan tehničar s "najdužim" :) guranjem 1-2 koje je posebno opako, ali puca sa svake pozicije i u svaki kut. Bezobrazno dobar.


Stjepan / Štef
jedan od kompletnijih igrača. igra i obranu i napad vrhunski. Iz obrane najjači su mu udarci na drugu koji su neuhvatljivi ako ih se namjerava "lovit", a u napadu jedan od rijetkih koji izvrsno pogađaju i 1-2 i 3-2.


Šomi
mišo a.k.a legenda ... radi u game-u gdje svakodnevno pokazuje koji je majstor. jedan od najjačih u obrani i u defanzivi, a posebno u ofenzivi gdje i protiv vrhunskog para može sam iz obrane dobit partiju. specijalnost su mu igre 1na1, a to se svatko sam mora uvjerit


ivona


ana


kemo


marijan rusan


mary


zec


jeky


dačo


filip



mladen
...

stane
...

ivo
...

boro
...

još neki zasad bez slika...
(slobodno mi pošaljete na mail da objavim ili promijenim sliku)














Hrvatske Web Stranice